• 瀏覽: 26,991
  • 回覆: 242
  • 追帖: 7
如題, 同點解

熱賣及精選
唔生將來一定後悔。見到人哋一家大細,自己做乜都冇。

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2021-8-28 07:57 PM 發表

仔女大晒搬埋出去之後又點?

引用:
原帖由 安基仔 於 2021-8-28 08:30 PM 發表

唔見面咩

引用:
原帖由 安基仔 於 2021-8-28 06:35 PM 發表

如題, 同點解
打算做乜,就睇兩公婆財力,唔夠錢,生得出都咪生,要計埋兩公婆,退休後,夠唔夠錢養老金

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2021-8-28 07:57 PM 發表

佢哋一家大細,但私人活動同錢,就大大減低,除非有錢佬

引用:
原帖由 安基仔 於 2021-8-28 08:30 PM 發表

你咪睇吓,兩公婆,自己各有無幾百萬旁身,如果無,現在就唔生好過生

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2021-8-28 08:52 PM 發表

唔見面咩
見面又點?請你飲吓茶,久到唔久,可能俾少少錢,兩老濕腳,兩老返屋企,餐餐放幾粒米煲粥,食清菜幾條,極其量,靠政府幾千蚊養老金,係咁多

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-8-28 09:44 PM 發表

打算做乜,就睇兩公婆財力,唔夠錢,生得出都咪生,要計埋兩公婆,退休後,夠唔夠錢養老金
我覺得生唔生要睇自己鍾唔鍾意小朋友, 有冇能力俾到小朋友開心既童年.
如果好鍾意小朋友, 使多少少錢, 生活差少少, 應該唔會介意

引用:
原帖由 安基仔 於 2021-8-28 10:29 PM 發表

我覺得生唔生要睇自己鍾唔鍾意小朋友, 有冇能力俾到小朋友開心既童年.
如果好鍾意小朋友, 使多少少錢, 生活差少少, 應該唔會介意
鐘意小朋友,非常重要!洗多少少在小朋友,而家養個小朋友,真係要四百萬,唔係出生後一直怨你。兩公婆,生活差少少,最簡單,每人當現在價值觀計,有冇三四百萬,最好每人都有。如果唔係,你所謂少少?請問幾多?

引用:
原帖由 安基仔 於 2021-8-28 06:35 PM 發表

如題, 同點解
肯定選擇生仔呀,仔可以說是我們延續。沒有仔的人生感覺都不完整

引用:

如題, 同點解
由我讀中學果陣,已經決定幾歲結婚同生仔!

企喺小朋友既角度去諗。

引用:
原帖由 山下大樹根 於 2021-8-28 11:21 PM 發表

肯定選擇生仔呀,仔可以說是我們延續。沒有仔的人生感覺都不完整
冇生仔嘅人年紀大咗先會明。

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-8-28 09:52 PM 發表

見面又點?請你飲吓茶,久到唔久,可能俾少少錢,兩老濕腳,兩老返屋企,餐餐放幾粒米煲粥,食清菜幾條,極其量,靠政府幾千蚊養老金,係咁多
少壯不努力老大徒傷悲,冇錢開飯係你個人問題。

小朋友出世係一張白紙, 見到父母做乜佢哋會不自覺地跟隨。 當年你唔理父母, 佢哋將來都一定會咁樣對你。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]