• 瀏覽: 10,918
  • 回覆: 64
有時血緣呢d野,真係無乜用。

有一家親戚,血緣上算近親,幾十年來成家都係邪惡軸心,做任何野都好似黑住你,講野又無禮貌又黑人憎,黑心扮好心,寸你扮教你。
又有一家親戚,血緣上算遠親,雖然唔係成日見到,我理得佢真定假,人地d人際技巧不知令人幾甘舒服。

熱賣及精選
教育、文化、知識、經歷、智慧,
係決定其人之質素。
近朱者赤,蛇鼠一窩。
狗口長不出象牙。
人要擇益友而交,離害友不需念。

親戚啫,不必太上心!

要用真誠嘅愛去感動佢地

你家d血緣差無計。。。6合彩都有人用啦。。有咩甘出奇。

所以我上一次見D親戚,已經係八年前的我姐姐結婚的事

見朋友舒服過見親戚

相處好同住難一例

親戚有血緣架咩

引用:
原帖由 天生浪漫的留言 於 2021-8-27 04:48 AM 發表

有一家親戚,血緣上算近親,幾十年來成家都係邪惡軸心,做任何野都好似黑住你,講野又無禮貌又黑人憎,黑心扮好心,寸你扮教你。
又有一家親戚,血緣上算遠親,雖然唔係成日見到,我理得佢真定假,人地d人際技巧不知令人幾甘舒服。
唔知up乜

有時有些事睇破唔講透。

一代親二代表三代咀渺渺聽過未?

真係唔知你想講乜......又遠親又近親,咁人地有冇禮貌,關你閪事咩?

引用:
原帖由 天生浪漫的留言 於 2021-8-27 04:48 AM 發表

你認為血緣係拎嚟用?點用,借錢?

引用:
原帖由 卜卜星 於 2021-8-27 12:01 PM 發表

你家d血緣差無計。。。6合彩都有人用啦。。有咩甘出奇。
仲有人血緣差得過你全家?表達能力甘差

引用:
原帖由 豹王之王 於 2021-8-27 06:41 PM 發表

真係唔知你想講乜......又遠親又近親,咁人地有冇禮貌,關你閪事咩?
我出貼又關你個智障閪事

提示:支持鍵盤翻頁左 右