• 瀏覽: 10,181
  • 回覆: 69
  • 追帖: 2
奶奶話佢今年要自己整月餅,話覺得自己整健康啲
我老公鬧奶奶:買咪得囉整咁晒時間,買一盒返黎都唔係咁貴,你自己買材料再買模仲貴過買盒月餅
我都好贊成奶奶自己整月餅,起碼自己知落左啲咩材料呀嘛咁我咪幫下口囉
點知我老公鬧埋我叫我唔好咁多事,仲話我地咁中意食月餅買夠一人5盒比我地食

明明我上網睇啲人教整月餅都唔係好難,但係我老公就唔比我地自己整仲要鬧我地
到底我老公係咪痴左線?

熱賣及精選
引用:
原帖由 一路順路 於 2021-8-20 09:58 AM 發表

我老公鬧奶奶:買咪得囉整咁晒時間,買一盒返黎都唔係咁貴,你自己買材料再買模仲貴過買盒月餅
我都好贊成奶奶自己整月餅,起碼自己知落左啲咩材料呀嘛咁我咪幫下口囉
點知我老公鬧埋我叫我唔好咁多事,仲話我地咁中意食月餅買夠一人5盒比我地食

明明我上網睇啲人教整月餅都唔係好難,但係我老公就唔比我地自己整仲要鬧我地
到底我老公係咪痴左線?:smile ...
你奶奶係咪唔識煮飯所以你老公先咁冇信心

整咩味呀

引用:
原帖由 吉列雞蛋飯 於 2021-8-20 11:04 AM 發表

整咩味呀
奶奶話要整傳統蓮蓉黃月餅

引用:
原帖由 一路順路 於 2021-8-20 09:58 AM 發表

我覺得係男人同女人既分別

我作為男性 自己整月餅 係多九餘既 又整污糟地方同唔知會唔會中伏。買就乾手淨腳

但我唔會阻止 你老公反應過激啦 上晒頭

引用:

奶奶有D世藝仲好,
唔係好唔好食嘅問題。

亞茂先至識整餅

唔係下下都用錢衡量,唔通樓下兩餸飯平過自己煮,就日日食兩餸飯咩

引用:
原帖由 87er 於 2021-8-20 02:35 PM 發表

奶奶有D世藝仲好,
唔係好唔好食嘅問題。
係囉,唔洗成日躝街仲要整月餅都係一年一次姐

引用:
原帖由 叉燒雞飯 於 2021-8-20 10:53 AM 發表

你奶奶係咪唔識煮飯所以你老公先咁冇信心
我奶奶識煮飯,同埋煮飯都好好食

引用:

一於自己整月餅啦

引用:
原帖由 吉列雞蛋飯 於 2021-8-20 11:04 AM 發表

整咩味呀
其實自己整吓冇乜問題啊

引用:
原帖由 一路順路 於 2021-8-20 06:15 PM 發表

係囉,唔洗成日躝街仲要整月餅都係一年一次姐
支持你,整啦係你自己嘅功勞嚟㗎。

引用:
原帖由 一路順路 於 2021-8-20 06:16 PM 發表

我奶奶識煮飯,同埋煮飯都好好食
識煮食更好啦,自己整出嚟嘅月餅有滿足感

難得老婆老母同聲同氣啦!還神啦快D!
男人在外打拼,呢D細奀嘢都管?樓主老公存肉酸!

提示:支持鍵盤翻頁左 右