• 瀏覽: 14,330
  • 回覆: 110
  • 追帖: 1
同女朋友拍左五年拖,大家都係做護士,都視大家為結婚對象,期間有開心過,有吵過,更加因為大家既政見唔同而分開過,最後都係唔捨得對方而復合,去到今年年頭,佢有移民英國既打算,我起初以為佢講下,我都試過去打擊佢,話去到英國好難適應,就算我哋適應到,我哋屋企人呢!估唔到佢啲屋企人好支持佢移民英國,真係唸住全家人都移民,佢同我講,只要我肯同佢移民到英國,就會同我結婚,佢想之後我哋仔女都可以接受英國既教育,如果我唔跟佢去移民,佢話接受唔到異地戀,咁我哋就分手,
係琴日佢哋一家四口(佢父母連埋佢細佬)已經離開左香港去左英國,係機場送佢機,佢話真係好想我過黎,我見到佢喊我又忍唔住喊,我同佢講叫佢比啲時間我考慮,之後我會答覆佢。
我依家最大考慮係我父母,佢哋讀書唔高,英文完全唔識,而我女朋友既父母一個就係醫生一個就係護士,基本上去到英國生活完全無問題,我父母絕對好需要我照顧,我走左去佢哋點,佢哋依家雖然仲照顧到自己,不過都已經六十幾歲,萬一之後有咩事我又係英國,我就會一世後悔。
不過五年既感情我又放唔低,我成日都問我女朋友,點解要移民,香港有咩唔好,係唔係戰亂到生活唔到先,吃野又方便,交通又方便,有咩唔好,我依家個心真係好亂

熱賣及精選
免強冇好結果

引用:
原帖由 soldierlau 於 2021-8-19 08:52 AM 發表

免強冇好結果
但係五年既感情

你到英國你要改名了(英文)
英國資本主義國家講錢唔講情

引用:
原帖由 基路會難行嗎 於 2021-8-19 09:53 AM 發表

你到英國你要改名了(英文)
英國資本主義國家講錢唔講情
關咩事

大家有無同我相同經歷

做護士冇理由有正見唔同, 證明你人格衰, 冇HK 女會接受你, 返大陸吧

藉口黎姐,祟洋臭雞想去外國食洋腸,分手啦呢種女養唔熟

引用:
原帖由 n5eee 於 2021-8-19 01:29 PM 發表

做護士冇理由有正見唔同, 證明你人格衰, 冇HK 女會接受你, 返大陸吧
你個死黃絲收聲啦!香港搞成咁就係你班扑街黃絲造成,你哋死十次都補唔返,還返2019年前既香港比我

你女朋友也冇為你留喺香港嘅想法,仲系根據自己情況考慮吧

引用:
原帖由 油站白滑的馬 於 2021-8-19 03:50 PM 發表

你女朋友也冇為你留喺香港嘅想法,仲系根據自己情況考慮吧
佢好堅持話我唔移民就分手,加上佢成家人都有移民唸法,不過我知佢都好痛苦

建議 越快分手越好!

你們家庭背景根本配不上,就算系香港對生女方兩老都否易頂!

分喇

引用:
原帖由 samluvzoe 於 2021-8-19 05:43 PM 發表

建議 越快分手越好!

你們家庭背景根本配不上,就算系香港對生女方兩老都否易頂!
佢父母對我印象唔錯

引用:
原帖由 四歲就識打飛肌 於 2021-8-19 06:28 PM 發表

分喇
就係唔想分,有成五年感情

提示:支持鍵盤翻頁左 右