• 瀏覽: 12,988
  • 回覆: 93
  • 追帖: 1
前兩日老爺奶奶 走左上黎屋企,仲熱到身水身汗

老爺見到阿仔個陣就諗住衝埋去攬住我個仔

不過阿仔就推開老爺, 大叫「你好臭呀!!! 媽咪教未洗手同換衫就唔好抱抱」 之後就走左返入房

老爺平時都有食開煙習慣, 汗水同煙"除"  

點知奶奶就話我教壞個仔 教到對長輩咁無禮貌!!

我想講, 我個仔不知幾醒目!!!! 我就支持仔仔推開佢 出完街手都唔洗就想掂我個仔!!!!

點點知 夜晚我老公叫我個仔要打返去同爺爺say sorry

最後我連我老公都嬲埋!!!!

熱賣及精選
你個仔絕對無錯喎!
不過咁樣同人相處會出現好多問題囉!
人同動物最大分別就係
動物想做就做,唔會理人感受。
人就會學習點同人相處,顧及他人感受。

樓主咁得意嘅,寫d野出嚟迫人鬧自己,唔通好鍾意俾人鬧🤔

有咩老母就會教出咩畜牲

引用:
原帖由 噢艾絲 於 2021-8-17 04:57 PM 發表

不過阿仔就推開老爺, 大叫「你好臭呀!!! 媽咪教未洗手同換衫就唔好抱抱」 之後就走左返入房

點知奶奶就 ...
老人除

引用:
原帖由 噢艾絲 於 2021-8-17 04:57 PM 發表

點知奶奶就 ...
第時你個仔出來工作,見客時,個客成身臭汗,伸手同阿仔握手,你估阿仔會點做呢?

引用:
原帖由 小白溫暖的家 於 2021-8-18 09:30 AM 發表

第時你個仔出來工作,見客時,個客成身臭汗,伸手同阿仔握手,你估阿仔會點做呢?
唔關事,個post嘅主旨係《仇老》姐

嘩你個仔咁能無禮貌 真係無家教 而家d父母都唔能識教仔就咪能生啦 一出街成街都係小屁孩和仆街父母

引用:
原帖由 C09088 於 2021-8-18 08:16 AM 發表

有咩老母就會教出咩畜牲
大家咁話啦

引用:
原帖由 tommwins 於 2021-8-18 09:56 AM 發表

嘩你個仔咁能無禮貌 真係無家教 而家d父母都唔能識教仔就咪能生啦 一出街成街都係小屁孩和仆街父母
我個仔識保護自己 有咩問題

引用:
原帖由 小白溫暖的家 於 2021-8-18 09:30 AM 發表

返工搵食無計啦

引用:
原帖由 半空遇到了神童 於 2021-8-17 05:21 PM 發表

你個仔絕對無錯喎!
不過咁樣同人相處會出現好多問題囉!
人同動物最大分別就係
動物想做就做,唔會理人感受。
人就會學習點同人相處,顧及他人感受。
maybe 阿仔咁樣推開係唔禮貌
但係點解咁大個人都無衛生常識先

老爺住公屋?係就唔洗理佢啦

仔仔原則上無錯,但就好冇禮貌,有時講野都要睇對象,老人家愛鍚兒孫有時真係會情不自禁見到就欖左先,當然現在疫情衛生好重要,但仔仔既說話會傷害到老人家既自尊心,覺得你地嫌棄佢。同埋仔仔吾應該用宜種口吻對長輩講野,冇大冇細,你地應該放枝消毒野係門口噴手,或者教仔仔主動帶佢地去洗手抹下汗,而且仔仔個句你好臭,係人聽到都吾開心,何況係出自個孫呢。

個仔冇做錯,煙產要為自己行為負責,正常人唔鍾意聞臭煙味好正常。

提示:支持鍵盤翻頁左 右