• 瀏覽: 13,208
  • 回覆: 93
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 hum~ 於 2021-8-19 08:16 AM 發表

啲老嘢自己醒水啦,仲要食開煙。中國人有乜好攬好抱。

正宗為老不尊。
希望你無子孫!

熱賣及精選
引用:
原帖由 萬家粗俗的阿權 於 2021-8-19 02:03 PM 發表

希望你無子孫!
就算朋友嘅bb,我都話唔駛抱。

我食煙,自己知自己事,加埋浸佬味,又大汗多菌。

我打茄輪前,自己都會去擦牙漱口。做愛前,都會先洗澡洗JJ。

唔明你,有乜好抱好攬。又唔係馬騮🐒

引用:
原帖由 噢艾絲 於 2021-8-17 04:57 PM 發表

前兩日老爺奶奶 走左上黎屋企,仲熱到身水身汗

老爺見到阿仔個陣就諗住衝埋去攬住我個仔

不過阿仔就推開老爺, 大叫「你好臭呀!!! 媽咪教未洗手同換衫就唔好抱抱」 之後就走左返入房

老爺平時都有食開煙習慣, 汗水同煙"除"  

點知奶奶就 ...
我覺得你老公做得啱

引用:
原帖由 淺黃 於 2021-8-17 06:30 PM 發表

樓主咁得意嘅,寫d野出嚟迫人鬧自己,唔通好鍾意俾人鬧🤔
柴魚身

引用:
原帖由 七個幼稚的魚蝦 於 2021-8-18 09:48 AM 發表

唔關事,個post嘅主旨係《仇老》姐
(仇老)?我哋唔係成日聽到啲受教育嘅說話,要孝順要敬老咩。

引用:
原帖由 噢艾絲 於 2021-8-18 10:36 AM 發表

我個仔識保護自己 有咩問題
應該要同個小朋友講,做人要有禮貌和尊重長輩,佢哋係你爺爺嫲嫲。

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-8-18 10:45 AM 發表

老爺住公屋?係就唔洗理佢啦
吓咁樣啊?

引用:
原帖由 真巧世界 於 2021-8-18 12:26 PM 發表

仔仔原則上無錯,但就好冇禮貌,有時講野都要睇對象,老人家愛鍚兒孫有時真係會情不自禁見到就欖左先,當然現在疫情衛生好重要,但仔仔既說話會傷害到老人家既自尊心,覺得你地嫌棄佢。同埋仔仔吾應該用宜種口吻對長輩講野,冇大冇細,你地應該放枝消毒野係門口噴手,或者教仔仔主動帶佢地去洗手抹下汗,而且仔仔個句你好臭,係人聽到都吾開心,何況係出自個孫呢。
同意有道理

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-8-18 10:41 PM 發表

態度唔啱。
係要道歉。
你唔覺有問題,奶奶冇講錯,你教壞咗個仔。
可以拒絕抱抱,亦可指出理由,但要態度正確。
例如,考試期間,阿仔溫書,你叫阿仔煮好飯出黎食飯。
如果,個仔鬧你,收聲咪嘈啦,阻住我温書,你知唔知考試成績好重要架?阿爺話女人識煮飯做家務就夠,冇資格出聲,我餓會叫你煮飯我食,我冇叫你,你就收聲。
你會接受個仔甘對你態度?
反醒下自己教到個仔幾壞幾冇禮貌啦,港女。
非常同意,態度唔好,應該要向老人家道歉。

你應該俾老爺抱返補數

引用:
原帖由 icborn 於 2021-8-19 05:17 PM 發表

吓咁樣啊?
反正上黎都係膠黎膠去,配合下啦師兄

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-8-19 06:02 PM 發表

反正上黎都係膠黎膠去,配合下啦師兄
我發覺你認錢唔認人多啲喎

引用:
原帖由 噢艾絲 於 2021-8-17 04:57 PM 發表

不過阿仔就推開老爺, 大叫「你好臭呀!!! 媽咪教未洗手同換衫就唔好抱抱」 之後就走左返入房

點知奶奶就 ...
你咁教仔,到個仔大個就會話你好臭,好黑人憎,同佢有咁遠死咁遠,做好心理準備啦。

引用:

點知奶奶就 ...
你個仔都啱,可以叫爺爺洗左手先,但就吾應該關埋門吾理爺爺嫲嫲。

呢個老母可收擋,係你老公都覺醜。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]