• 瀏覽: 27,883
  • 回覆: 143
  • 追帖: 1
家姐同佢男朋友一齊左兩年幾,佢男朋友屋企人移左民,佢唔跟埋一齊去所以得返佢一個
竟然有人為左我家姐唔移民留係屋企我都已經覺得條仔係傻傻地
點知我家姐尋日話佢男朋友冇屋企人係香港好可憐,可唔可以叫埋佢男朋友搬埋黎一齊住?
明明個男朋友屋企人層樓都冇賣,點解唔係我家姐搬去同佢男朋友一齊住?

原來係佢男朋友諗住放租出去比人,咁每個月就可以多啲收入
當我屋企係咩呀?收留所呀?中意住就住?就算住都要比租啦,都唔明點解咁多餘要將自己層樓放租出去然後自己要搬
更加唔明既係,我老豆老母竟然同意佢男朋友搬埋黎住!仲要話只係加雙筷咁簡單既事我地點會唔比?

真係有咁簡單咩?屋企多左個3唔識7既人喎咁都叫簡單

熱賣及精選
引用:
原帖由 食屎食著狗 於 2021-8-16 03:32 PM 發表

家姐同佢男朋友一齊左兩年幾,佢男朋友屋企人移左民,佢唔跟埋一齊去所以得返佢一個
點知我家姐尋日話佢男朋友冇屋企人係香港好可憐,可唔可以叫埋佢男朋友搬埋黎一齊住?
明明個男朋友屋企人層樓都冇賣,點解唔係我家姐搬去同佢男朋友一齊住?

當我屋企係咩呀?收留所 ...
其實係一件可以好麻煩的事

不過間屋唔係你, 你都無SAY

逆來順受啦

引用:
原帖由 ac_cml 於 2021-8-16 03:34 PM 發表

其實係一件可以好麻煩的事

不過間屋唔係你, 你都無SAY

逆來順受啦
真係好麻煩,個個就話係佢男朋友自己覺得冇所謂姐,但係有冇諗過屋企人感受
仲要又唔係結婚,只係因為佢放租自己層樓就話要搬埋黎住

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 食屎食著狗 於 2021-8-16 03:36 PM 發表

真係好麻煩,個個就話係佢男朋友自己覺得冇所謂姐,但係有冇諗過屋企人感受
仲要又唔係結婚,只係因為佢放租自己層樓就話要搬埋黎住
你有冇同你父母講你唔想,佢地點講??

如果係同家姐同房上下格床
諗起都似 AV 情節

引用:
原帖由 ac_cml 於 2021-8-16 03:39 PM 發表

你有冇同你父母講你唔想,佢地點講??
佢地咪就係話好少事咋嘛,都係食飯加多雙筷,平時都會上黎食飯架啦不過依家係到住埋咋嘛

引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2021-8-16 03:41 PM 發表

如果係同家姐同房上下格床
諗起都似 AV 情節
不了,咁蠢既家姐真係唔想有幻想

引用:
原帖由 食屎食著狗 於 2021-8-16 03:32 PM 發表

當我屋企係咩呀?收留所 ...
我諗重點係 你家 夠唔夠住 迫唔迫, 如果二千尺4房套 兩邊房大概隔10米,多個人問題不大⋯

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-8-16 03:48 PM 發表

我諗重點係 你家 夠唔夠住 迫唔迫, 如果二千尺4房套 兩邊房大概隔10米,多個人問題不大⋯
夠就夠住既,我同家姐都係分房訓,老豆老母一間房
但係多個人住硬係覺得好古怪囉!

引用:
原帖由 食屎食著狗 於 2021-8-16 03:54 PM 發表

夠就夠住既,我同家姐都係分房訓,老豆老母一間房
但係多個人住硬係覺得好古怪囉!
睡房隔音好唔好?

引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2021-8-16 03:55 PM 發表

睡房隔音好唔好?
一般般囉,正常講電話個啲聲量都聽唔到既

結左婚先比佢一齊住...

業主話事

引用:
原帖由 Qic 於 2021-8-16 04:47 PM 發表

結左婚先比佢一齊住...
老豆老母都應承左佢下個禮拜就搬入黎啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]