• 瀏覽: 30,093
  • 回覆: 145
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 泡泡果 於 2021-8-17 02:05 PM 發表
咁你就唔明啦~
以你父母角度考慮, 個男仔搬入黎, 好過你家姐搬出去~
而且個男仔將間屋放租, 有租金收入, 證明佢識用腦搵多個錢, 而唔係只識享樂洗錢~
呢種女婿唔錯, 又有層樓, 第時你家姐嫁佢都有保障~ 而且真係多個人多雙筷, 個男仔肯搬入黎亦都可以順便睇清人品~
呢啲男人先最自私呀!
有錢都唔會分比老婆屋企人啦

小朋友不要胡說,所謂雙見好,同住難!你父母可能是想看清楚這人配不配你姐才讓他來住!用心看事實,親情冇價!

引用:
原帖由 食屎食著狗 於 2021-8-16 03:32 PM 發表
家姐同佢男朋友一齊左兩年幾,佢男朋友屋企人移左民,佢唔跟埋一齊去所以得返佢一個
竟然有人為左我家姐唔移民留係屋企我都已經覺得條仔係傻傻地
點知我家姐尋日話佢男朋友冇屋企人係香港好可憐,可唔可以叫埋佢男朋友搬埋黎一齊住?
明明個男朋友屋企人層樓都冇賣,點解唔係我家姐搬去同佢男朋友一齊住?

原來係佢男朋友諗住放租出去比人,咁每個月就可以多啲收入
當我屋企係咩呀?收留所 ...
可能為咗你!?

唔係掛 成屋女人仲搬入嚟住

引用:
原帖由 JJJtai 於 2021-8-16 09:00 PM 發表
樓主男定女仔?
做妹既多數都會鍾意姐夫,舅仔同姐夫就多數有情意結不和

引用:
原帖由 食屎食著狗 於 2021-8-17 04:27 PM 發表

本身對佢男朋友都冇乜好感,成日都白鴿眼睇唔起我
嘻嘻 出現了 真正原因
人地靚仔高大 有車有樓有事業 深得你父母歡心 仲屌埋你家姐
而樓主只是一條裙腳可鄰蟲

你係男定女?
女就慘慘豬,喺屋企要帶bra

對你屋企人黎講,最重要係“佢有層樓“! 香港地有層樓講嘢都可以大聲啲。

都好,接觸多咗,等你父母看清楚些唔好嗎!必須要問收租的錢怎樣打算,所得答案令你滿意就放心交個家姐比佢。

引用:
原帖由 泡泡果 於 2021-8-17 14:05 發表
咁你就唔明啦~
以你父母角度考慮, 個男仔搬入黎, 好過你家姐搬出去~
而且個男仔將間屋放租, 有租金收入, 證明佢識用腦搵多個錢, 而唔係只識享樂洗錢~
呢種女婿唔錯, 又有層樓, 第時你家姐嫁佢都有保障~ 而且真係多個人多雙筷, 個男仔肯搬入黎亦都可以順便睇清人品~
若佢父母咁諗,佢父母好自私,冇理細女感受同安全,作為父母佢地有責任保護個細女嫁,俾個外邊男人入黎住搞咩呢?
有d咁既父母,樓主都係寄人籬下,冇本事根本冇野可講,就本事就同父母講佢搬入黎你就搬走,反枱。

引用:
原帖由 molittlemo 於 2021-8-17 12:59 發表

夠住直頭應該咁啦.
咁最緊要係條仔會唔會比家用.
佢自己層樓收租.
一D比你父母.
一D佢地儲起. 睇時佢地有小朋友先搬返去自己度.
痴線,俾家用就得?俾個外邊男人入屋住,咁樓主一個唔覺意俾佢搞點算?
父母好似賣女咁係廳睇電視再收多D家用?

五次元

5 Zigen 避震

其實五岩數,易請難送。

引用:
原帖由 食屎食著狗 於 2021-8-17 04:27 PM 發表

本身對佢男朋友都冇乜好感,成日都白鴿眼睇唔起我
咁你之後日日就可以白鴿返佢啊,仲可以日日無啦啦發佢脾氣比臉色佢睇,如果佢搬入黎無比家用同夥食,仲可以日日串9佢🤗

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]