• 瀏覽: 17,138
  • 回覆: 122
有媽真好。-

不小心
刷了。
家有一老。

提示: 違規內容已被屏蔽
翻熱

較時間制

引用:
原帖由 茄汁豉乜味豆 於 2021-8-9 03:57 PM 發表
阿媽愈嚟愈早煮飯,4點幾煮,5點前就煮好夜晚飯。

但我又唔會咁早食飯,我多數都6點幾先食,同佢反映完又唔聽,下次都係咁....

好煩,搞到我要特登整熱啲餸嚟食,都唔知可以點.... 其實我真係唔想食凍既餸...
你老母靚唔靚,幾多歲?

生在福中不知福,係小朋友嘅特性

有老母時呀之呀佐,冇老母時你就知錯,珍惜包容吓啦!

引用:
原帖由 茄汁豉乜味豆 於 2021-8-9 03:57 PM 發表

但我又唔會咁早食飯,我多數都6點幾先食,同佢反映完又唔聽,下次都係咁....

好煩,搞到我要特登整熱啲餸嚟食,都唔知可以點.... 其實我真係唔想食凍既餸...
應該珍惜仲有媽咪煮飯你食的機會

家裡的米飯總是比外頭的便當好吃多了。身為上班族,相當羨慕呢!

引用:
原帖由 茄汁豉乜味豆 於 2021-8-9 15:57 發表

出街食嘍

引用:

咁咪早啲食囉!呢個世界有好多事係你唔想但係又要做!包括食飯!

下次在佢面前倒晒d 餸   咁d 蠢人先會下次做好d

懶到連翻熱都唔想做?定要新鮮熱辣裝出來喂埋入口?

唔係既話,買一個蒸焗微波爐,5分鐘蒸+微波,又熱又濕潤,唔會乾曾曾

入屋先加熱,去換件衫洗個面已經有得食

引用:

應份㗎。
不懂感恩。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]