• 瀏覽: 1,055
  • 回覆: 6
男朋友在兩個月前提分手,分手當時不停問對方原因,對方一直逃避,說要冷靜下來再說。過程中我不斷問佢我仲係咪佢女朋友,佢一直話要諗下。過了兩個星期,對方說自己有很多問題需要面對,工作上停滯不前,家庭上與家人不融洽,身體上有問題,所以覺得自己要先處理這些事情,其餘感情問題會放到最後。
而我們在半年前已經搬出來半同居,我一星期四天到他家,但我很少煮飯,做家務,處理家庭上的事務,他覺得自己一個處理壓力很大,覺得跟我不適合。然後我是會黏著另一半,他說自己有好多計劃想做既野,但因要遷就我所以都做不到。

現在他說分開一下,他選擇把工作、家庭放前面,感情放後面,也覺得他沒信心我會改變,並覺得心灰意冷,比較抗拒做番男女朋友,需要再觀察一下,他說可以做朋友相處,我應該再跟他做為朋友相處嗎?

熱賣及精選
妳都係多左個地方住啫😆
上去咩都唔做。。。又要人用佢時間陪妳,但妳又為佢做過咩?
下次再拍就要改下

引用:
原帖由 半夏真高峰 於 2021-8-6 01:39 PM 發表

男朋友在兩個月前提分手,分手當時不停問對方原因,對方一直逃避,說要冷靜下來再說。過程中我不斷問佢我仲係咪佢女朋友,佢一直話要諗下。過了兩個星期,對方說自己有很多問題需要面對,工作上停滯不前,家庭上與家人不融洽,身體上有問題,所以覺得自己要先處理這些事情,其餘感情問題會放到最後。
而我們在半年前已經搬出來半同居,我一星期四天到他家,但我很少煮飯,做家務,處理家庭上的事務,他覺得自己一個處理壓力很大, ...
Another word he mean is that you are Lazy. 

扑過的話,咁樓主的賞味期限都差不多了
如果未,更加唔應該浪費時間和資源

這只是情場日常
就算你班垃圾睇唔過眼又反駁唔到只能俾藍色豬豬洩憤,都係咁話🤣🤣🤣🤣🤣

佢只係當你係私家G,玩厭左

佢都咁講。。自強一點會比較好

其實佢係覺得你同佢唔夾
同埋都唔係太鍾意你
佢其他理由都係多餘

知道你會唔開心
但都勸你要學識面對現實

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]