• 瀏覽: 9,178
  • 回覆: 29
有冇姊妹打完疫苗,經期不正常,我打第二針時,正是經期第三天,經期正常七天完,但今次十天完好似完,但之後就白帶帶血四幾天後,又有經血出,想問下你們的反應

引用:
原帖由 funfun26hk 於 2021-8-4 02:07 PM 發表
有冇姊妹打完疫苗,經期不正常,我打第二針時,正是經期第三天,經期正常七天完,但今次十天完好似完,但之後就白帶帶血四幾天後,又有經血出,想問下你們的反應
我打咗科興都有呢個問題出嚟,但係都唔使怕,無嘢嘅,如果血唔多,係少少啡啡嘅,等佢自己排乾淨就可以,放鬆心情唔使咁擔心。唔使驚。

引用:
原帖由 半夜自信的美人 於 2021-8-4 09:51 PM 發表

我打咗科興都有呢個問題出嚟,但係都唔使怕,無嘢嘅,如果血唔多,係少少啡啡嘅,等佢自己排乾淨就可以,放鬆心情唔使咁擔心。唔使驚。
你是否都係打針時,正是經期?但我的白帶係帶血絲,流的是紅色經血,所以有些擔心

而家先知呀?之前仲一大堆人話陰謀論添而家我真係笑l咗,你唔係第一個咁講,醫生而家都證實咗係副作用黎架聽講打完有可能以後都生唔到仔添。

打咗兩個月,無問題

與疫苗冇關。

去睇醫生好d喎

流咗兩日經血,今日流啡色的液體,希望幾日後冇事啦,唔好再流經血🙏

引用:
原帖由 funfun26hk 於 2021-8-5 05:20 PM 發表
流咗兩日經血,今日流啡色的液體,希望幾日後冇事啦,唔好再流經血🙏
無嘢嘅,無諗咁多。

放鬆心情,有時心情都有影響,唔一定同疫苗有關,如果過多兩日再唔乾淨就睇下中醫喇

我m 早左2個星期到,即係7月頭黎左,點知7月20幾號又黎多次.  最大獲係我黎完m 都仲爆緊谷M暗瘡…..天呀,點解一早無人講打完疫苗會經期失調

經期前5日去打復必泰第一針,依家遲咗8日都未見蹤影,驗孕棒唔中,婦科又睇埋,都冇懷孕🤰,有冇sis係好似我咁架?

引用:
原帖由 Gemini_kwok 於 2021-8-5 11:17 PM 發表
我m 早左2個星期到,即係7月頭黎左,點知7月20幾號又黎多次.  最大獲係我黎完m 都仲爆緊谷M暗瘡…..天呀,點解一早無人講打完疫苗會經期失調
可能D人好似我咁都驚自己有病,怕同人講和驚屋企人擔心,之後我search過,有其他國家打其他疫苗,都有經期不正常的情況出現,所以自己就冇咁驚

引用:
原帖由 funfun26hk 於 2021-8-4 02:07 PM 發表
正常 我打科興第二劑都發覺第一劑血管收縮,血液循環慢左,心口痛,到第二劑反應係完全相反 血液循環加強左 感覺有少少貧血 唔夠氣。等一星期後,情況穩定少少,早上一包白鳳丸,第二日又一包白鳳丸。之後就唔敢亂食任何藥物 ~算是平安渡過……

引用:
可以申請賠償。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]