• 瀏覽: 2,280
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1

熱賣及精選
我真係好似透明咁,好彩可以係到打下感受

引用:
原帖由 magicflyer 於 2021-8-2 04:41 PM 發表

呢度唔錯!但禁止講粗口

引用:
原帖由 magicflyer 於 2021-8-2 04:41 PM 發表

咩公司咁變態, 全部係女人

引用:
原帖由 magicflyer 於 2021-8-2 04:38 PM 發表

話說新工要搭好遠車,已經唔慣。

最大鑊係新公司啲同事,非常冷淡,超級冷漠。上司俾job,就email我個case,自己由朝到晚坐係到做,做完email俾上司。

同事間係零溝通,特別坐隔離啲同事,全女班,講電話有講有笑,但同我say hi到冇,何況有眼神,點頭咁,都幾個月了。

中午飯各自各,我係未跟過同事食過,佢地一係帶飯,一係自己走咗去食。

公司好靜嘅,今日終於有啲不適…少少down之後, ...
肯認有病已經好好.有得醫

我個fd做一人公司
兩個boss
一個人做兩三個人嘅workload
但佢enjoy
因為佢like靜
唔like搞人事上嘅嘢
如果你覺悶可以多約fd放工食飯娛樂吓
或者返緊工間中同fd傾吓text吓

建議看醫生

https://ladies.discuss.com.hk/vi ... edback=0&num=16

咁你有J嘛!女同事又點會咁主動同你溝通

其實好多公司都是垃圾公司,不必在意!不合適就走吧

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-8-3 04:36 PM 發表

https://ladies.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29566304&feedback=0&num=16

咁你有J嘛!女同事又點會咁主動同你溝通
我知你有

引用:
原帖由 magicflyer 於 2021-8-2 04:38 PM 發表

話說新工要搭好遠車,已經唔慣。

最大鑊係新公司啲同事,非常冷淡,超級冷漠。上司俾job,就email我個case,自己由朝到晚坐係到做,做完email俾上司。

同事間係零溝通,特別坐隔離啲同事,全女班,講電話有講有笑,但同我say hi到冇,何況有眼神,點頭咁,都幾個月了。

中午飯各自各,我係未跟過同事食過,佢地一係帶飯,一係自己走咗去食。

公司好靜嘅,今日終於有啲不適…少少down之後, ...
每份工都有伴隨的優缺點~當然能否接受同人工好有直接關係~
如果改變不到世界就改變自己~如果預計到持續下去會自己先崩壞,咁就要放棄高人工轉份好環境D既接受現實了~~
健康才是最有價值的東西~
有人為了睇個病可以花掉幾百萬~
所以你要找個平衡點~同朋友傾訴幾好的

零溝通最好 唔知佢係咩人 可能係披著羊皮嘅狼 做番自己就最好

最緊要唔使OT

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]