• 瀏覽: 1,768
  • 回覆: 11
有同事毫不避忌咁提起自己老婆產前同產後都有抑鬱
我估可以好多原因,例如個女人本身性格係咪較負面,加上荷爾蒙影響
但我都好自然會諗起同事係咪對老婆的照顧做得不足,唔夠體貼?
ladies們你地點睇架呢?係咪老公的扶持好緊要?

引用:
原帖由 汁男貢獻良多 於 2021-7-25 09:39 PM 發表
我估可以好多原因,例如個女人本身性格係咪較負面,加上荷爾蒙影響
拍拖已經多麻煩嘢,結婚係煩惱嘅中段。陸續有來,慢慢嘆

試下再問同事 之後由你再開帖講 或者叫同事直接開帖講

引用:
原帖由 汁男貢獻良多 於 2021-7-25 09:39 PM 發表
老公的扶持好緊要啊,你同事有無照顧佢老婆?

引用:
原帖由 包剪揼港隊 於 2021-7-26 04:34 PM 發表

老公的扶持好緊要啊,你同事有無照顧佢老婆?
應該有,但照顧得週唔週到我唔肯定
只係覺得同事都好坦白
我相信唔多人會喺公司分享呢D野
你知啦,有人好毒舌,隨時背後講"都唔知點做人老公GA,搞到老婆兩次抑鬱!

引用:
原帖由 汁男貢獻良多 於 2021-7-26 09:21 PM 發表

只係覺得同事都好坦白
你知啦,有人好毒舌,隨時背後講"都唔知點做人老公GA,搞到老婆兩次抑鬱!
"你知啦,有人好毒舌,隨時背後講"都唔知點做人老公GA,搞到老婆"

嗰個似你囉
有無人照顧周到到可以有抑鬱囉,但人哋唔需要你喺度猜度佢屋企嘅事
真係關心人就去搵 d 資料幫佢,而非好八婆咁上網講d無建設嘅嘢

可能是身體缺乏血清素?

身體製造血清素的必要營養素可以從食物中攝取。 如:乳製品、香蕉及堅果類等食物。 此外,雞肉、牛肉、菠菜、巧克力、五榖雜糧、蛋、海藻等,也是能補充血清素的食物來源。 適當的運動以及森林芬多精也都是使心情開朗的好方法。

引用:
睇E生

引用:
原帖由 汁男貢獻良多 於 2021-7-26 09:21 PM 發表

只係覺得同事都好坦白
你都比多D關心你同事,長期照顧病人都係辛苦架

認識有位於灣仔警署做警察(好似係重案組)男性朋友,太太正懷孕,預產期今年9月,仲同另一位年青女警(都好似係灣仔警署重案組同一team警察)搭上咗,一齊返放工,一齊放假,放假仲二人晚餐(可能上埋床),個男警仲晚晚同個情人女警私訊到半夜,全部瞞住大肚老婆,返工之外就係陪情人,覺得佢老婆乜都唔知好可憐。

引用:
原帖由 真活潑的樓奴 於 2021-7-28 01:38 PM 發表
認識有位於灣仔警署做警察(好似係重案組)男性朋友,太太正懷孕,預產期今年9月,仲同另一位年青女警(都好似係灣仔警署重案組同一team警察)搭上咗,一齊返放工,一齊放假,放假仲二人晚餐(可能上埋床),個男警仲晚晚同個情人女警私訊到半夜,全部瞞住大肚老婆,返工之外就係陪情人,覺得佢老婆乜都唔知好可憐。
知道就更可憐

引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2021-7-29 01:30 PM 發表

知道就更可憐
唔知好過知,費事攪出人命。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]