• 瀏覽: 1,470
  • 回覆: 20
""拍拖嘥時間!不如直接結婚"" 尼d 口號
米玩喇
甘急, 去叫G 喇

熱賣及精選
模特兒出身的Kenji,投其所好,得知Cathy喜歡狗狗,第一次約會二人就去狗場當清潔義工,男方表現落力,徒手清潔狗籠,又話將來屋企家務「由我一個做晒」,Cathy內心表示加分!不過他是太心急?還是以為自己好幽默?常常將「拍拖嘥時間!不如直接結婚!」掛在嘴邊,嚇得女方不知如何反應,「佢講嘢有啲浮誇……」媚姨隔住個mon都要攞彩,「急到咁?唔知以為佢有末期病呀!(主持人練美娟問︰可能一見鍾情呢?)『鍾』都到冇理由咁快去終點啩……」看來Kenji要收歛一下先得嘞!

不如直接結婚
傻傻地

婚前性行為及同居是必須的。

引用:
原帖由 thronc 於 2021-7-21 11:55 PM 發表

米玩喇
甘急, 去叫G 喇
好快會直接離婚

我反而覺得先婚後愛係我身上work

引用:
原帖由 thronc 於 2021-7-21 11:55 PM 發表

米玩喇
甘急, 去叫G 喇
門,是家裡最敏感的地方。開門,迎接;關門,歡送。開門與關門之間,迎送了多少人?開門迎來當初的那一位,到近來的一位,當中有多少次相親與相分,由陌生人變熟悉人,又由熟悉人變陌生人,開門關門記錄和印證了這一切的回憶。

有些人和關係希望留低,但最後都留不低。在現實中留不底的一切,最後只能變成回憶。所謂望門興嘆,門,也是讓人等待的道具。某次關門的時候,或者會忽然想起,後面再沒有人幫你鎖門了。門鈴響起時,也想不到是誰到訪值得驚喜。

呢段係我作:
激情過後 妨於世俗眼光 抑或人性的軟弱 無奈只能放下那五百塊錢… 懷著依依不捨的心情暗然離開 

然後 忘了過了多久 踏上同一個地方 再一次按下門鈴 「叮噹」不同的人 還是同一句開場白… 「幾多錢呀?」 新的故事又再開始… 🤓

食飯嘥時間!不如直接食⋯⋯

引用:
原帖由 有趣靈魂求包養 於 2021-7-22 02:23 AM 發表

我反而覺得先婚後愛係我身上work
解釋下

結婚生仔嘥時間 即刻中出生仔

引用:
原帖由 鹿野,浩翔 於 2021-7-22 01:33 AM 發表

婚前性行為及同居是必須的。
的確係

引用:

米玩喇
甘急, 去叫G 喇
相睇唔係直接為結婚咩?OK呀。

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
結婚幾嘥時間,不如直接中出生BB啦

因為孤兒仔對有瓦遮頭既渴求大過有人愛自已,一出世無人愛既人已經習慣唔洗特別要有一個人去愛自已,有飯食有地方訓最重要

引用:
原帖由 有趣靈魂求包養 於 2021-7-22 04:18 PM 發表

因為孤兒仔對有瓦遮頭既渴求大過有人愛自已,一出世無人愛既人已經習慣唔洗特別要有一個人去愛自已,有飯食有地方訓最重要
孤兒, HK 可以有保良局住或者寄養家庭

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]