• 瀏覽: 30,439
  • 回覆: 263
  • 追帖: 3
阿哥2個月前畀人炒咗,一直都Hea住搵工,點知阿媽同我講因為阿哥而家冇收入,俾唔到家用,所以叫我俾多5000蚊家用。

我一聽就有啲火,我都結咗婚有頭家,邊有可能拎多5000出嚟,佢聽到就話我冇人情味,明知阿哥冇工返都唔主動去幫佢交家用,一啲都唔體諒阿哥。總之一味喺到話阿哥點好點好,我做阿妹要體諒佢依家既環境。其實佢由細到大都比較錫阿哥,不過佢只會體諒阿哥唔體諒我,我都要同老公供樓,邊有多餘錢拎出嚟?依家佢日日煩我,我就嚟痴線!!!

熱賣及精選
俾囉

你父母有工作嗎?

父母無收入都要俾住先

嗌阿哥去做步兵啦。

你當佢地係父母就應該比

以香港過去40年的經濟發展, 一個人去到60歲要靠仔女養, 知唔知醜的?

叫阿媽比下家庭收支表睇下家用是否夠用

引用:
原帖由 Masterkitty 於 2021-7-21 05:16 PM 發表

阿哥2個月前畀人炒咗,一直都Hea住搵工,點知阿媽同我講因為阿哥而家冇收入,俾唔到家用,所以叫我俾多5000蚊家用。

我一聽就有啲火,我都結咗婚有頭家,邊有可能拎多5000出嚟,佢聽到就話我冇人情味,明知阿哥冇工返都唔主動去幫佢交家用,一啲都唔體諒阿哥。總之一味喺到話阿哥點好點好,我做阿妹要體諒佢依家既環境。其實佢由細到大都比較錫阿哥,不過佢只會體諒阿哥唔體諒我,我都要同老公供樓,邊有多餘錢 ...
家家有本難念的經

叫佢地拎綜緩

引用:
原帖由 Masterkitty 於 2021-7-21 05:16 PM 發表

我一聽就有啲火,我都結咗婚有頭家,邊有可能拎多5000出嚟,佢聽到就話我冇人情味,明知阿哥冇工返都唔主動去幫佢交家用,一啲都唔體諒阿哥。總之一味喺到話阿哥點好點好,我做阿妹要體諒佢依家既環境。其實佢由細到大都比較錫阿哥,不過佢只會體諒阿哥唔體諒我,我都要同老公供樓,邊有多餘錢 ...
其實結婚,生兒育女,真係唔知為乜?養咗嘩多年,由BB到五歲,唔講多,乜都唔講,養嗰個都唔得,洗咗幾多錢,到仔女大,想叫幫少少忙,只講一句,父母養仔女,仔女養仔女。我對呢啲咁嘅一代接一代,一啲興趣都無

叫佢食屎!

引用:
原帖由 Essentials 於 2021-7-21 08:07 PM 發表

你當佢地係父母就應該比
同一道理,父母當你係子女的話知你有負擔就唔會攞啦!

冇計架喎

你又一齊失業,叫番阿媽幫你供樓,一石二鳥!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]