• 瀏覽: 4,366
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
我老公阿媽,原本我們結婚叫一起拎錢出來裝修一起住,結果住不到兩年,佢叫佢大女同女婿同大女個仔搬過來住,冇預先同我地商量,400呎多單位,住九個人,癡線,早知是咁一開始就不好叫我地出錢裝修啦,後面我忍不落去,因為我都有個小朋友,想佢住得開心所以搬出來租屋住,我老公老母仲話不是佢逼我地走,是我地自己走,佢想每個人都開心,真係笑死人,你估你住耀安村好巴閉?
佢大家姐仲過分,超級孤寒,我地搬出來住有半年多,有一次佢大家姐發信息在姐弟三人群組,話帶佢老豆看鐵打,洗咗五舊水,要三姊弟平分,將其他部分轉返比佢,我當時呆左,佢大家姐同父母住,不請工人,佢老豆幫佢照顧個仔,同買菜煮飯,之前我個小朋友話同爺爺講電話,聽到佢老豆話不得閒要洗碗,簡直咩都幫佢大家姐作曬,佢連500都要同細佬妹aa,不使挨貴租仲有父母幫手照顧小朋友已經好輕鬆,實在諗唔明點解會有呢種大家姐

熱賣及精選
一定唔會夾! 亦唔會見佢哋,D人太縮骨 唔可能傾到計。

引用:
原帖由 江南扁扁的更新 於 2021-7-20 05:54 PM 發表

我老公阿媽,原本我們結婚叫一起拎錢出來裝修一起住,結果住不到兩年,佢叫佢大女同女婿同大女個仔搬過來住,冇預先同我地商量,400呎多單位,住九個人,癡線,早知是咁一開始就不好叫我地出錢裝修啦,後面我忍不落去,因為我都有個小朋友,想佢住得開心所以搬出來租屋住,我老公老母仲話不是佢逼我地走,是我地自己走,佢想每個人都開心,真係笑死人,你估你住耀安村好巴閉?
佢大家姐仲過分,超級孤寒,我地搬出來住有半年多 ...
都幾麻煩,咁你諗住夾唔夾番俾佢?如果唔夾成日講呢件事。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-7-21 12:22 AM 發表

如果唔夾咪日日當唱歌仔咁講囉?

引用:
原帖由 江南扁扁的更新 於 2021-7-20 05:54 PM 發表

冇辦法,鬼叫妳老公屋企窮咩,N個人迫埋間400尺嘅公屋入面,所以$0.1當然要計到盡啦

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2021-7-21 01:32 AM 發表

冇辦法,鬼叫妳老公屋企窮咩,N個人迫埋間400尺嘅公屋入面,所以$0.1當然要計到盡啦
佢地公屋已經買左供完,佢大家姐根本是扮窮,佢老公做會計,佢自己做美容行業,佢個仔讀國際學校,每個月校巴都不止500啦,成日同佢父母呻窮,跟住搬過來霸住層樓,我地已經被佢逼走仲不滿足,500都要計

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-7-21 12:22 AM 發表

我老公已經在我唔知情況下俾咗。反正以後我不會同佢哋來往,我個女都不想俾佢哋見

引用:
原帖由 icborn 於 2021-7-21 01:08 AM 發表

都幾麻煩,咁你諗住夾唔夾番俾佢?如果唔夾成日講呢件事。
一定會,之前同佢父母一起住嘅時候, 佢大家姐已經不停喺佢屋企人面前話我地請嘅工人不好,又話我地買買嘅口罩不高級,嗰陣疫情好嚴重,我哋買到印尼口罩已經好厲害,仲話印尼口罩好污糟,要我哋買日本口罩哩樣果樣,跟住佢自己又不買喔,有一次佢買左兩罐消毒濕紙巾九十幾拎過來馬鞍山,仲叫我老公俾翻錢佢,大佬,我真係冇見過有人做大女大家姐可以做到甘樣

引用:
原帖由 江南扁扁的更新 於 2021-7-21 09:19 AM 發表

一定會,之前同佢父母一起住嘅時候, 佢大家姐已經不停喺佢屋企人面前話我地請嘅工人不好,又話我地買買嘅口罩不高級,嗰陣疫情好嚴重,我哋買到印尼口罩已經好厲害,仲話印尼口罩好污糟,要我哋買日本口罩哩樣果樣,跟住佢自己又不買喔,有一次佢買左兩罐消毒濕紙巾九十幾拎過來馬鞍山,仲叫我老公俾翻錢佢,大佬,我真係冇見過有人做大女大家姐可以做到甘樣
我以為你搬咗出去住唔夾唔理佢添

引用:
原帖由 icborn 於 2021-7-21 09:29 AM 發表

我以為你搬咗出去住唔夾唔理佢添
我係不想理阿,但係我老公佢理,我不會管,不過如果係我就直接轉500俾佢。跟住拎出來泉溝渠,頂

引用:
原帖由 江南扁扁的更新 於 2021-7-21 09:33 AM 發表

我係不想理阿,但係我老公佢理,我不會管,不過如果係我就直接轉500俾佢。跟住拎出來泉溝渠,頂
等你老公比囉,俾咗之後將張入數紙係WhatsApp個個都睇到。

引用:

老公窮,老公廢,自己無眼光無條件識咗件咁嘅佬。
奇怪在6699會要女唔要仔,呢啲公屋家庭一般都係舊思想。

引用:
原帖由 onepunchman101 於 2021-7-21 09:37 AM 發表

老公窮,老公廢,自己無眼光無條件識咗件咁嘅佬。
奇怪在6699會要女唔要仔,呢啲公屋家庭一般都係舊思想。
我不係睇錢嫁人咯,嫁左后先知有甘樣家庭,我老公冇佢大家姐識講嘢,佢阿媽仲叫我不好生咁多個添

引用:
原帖由 icborn 於 2021-7-21 09:35 AM 發表

等你老公比囉,俾咗之後將張入數紙係WhatsApp個個都睇到。
我老公冇咁做,俾咗之後一個星期我先知,件事已經過左,已經沒辦法再追究,只不過我不開心呻下

引用:
原帖由 江南扁扁的更新 於 2021-7-21 09:48 AM 發表

我老公冇咁做,俾咗之後一個星期我先知,件事已經過左,已經沒辦法再追究,只不過我不開心呻下
可能佢覺得$500費事咁婆婆媽媽俾咗算啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]