• 瀏覽: 2,654
  • 回覆: 34
我同個女仔朋友想兩個人創業, 但係男朋友同埋屋企人都睇死我地兩個一定會蝕錢. 兩個女仔創業就一定會失敗收場, 到底係真係女仔創業就一定會失敗架…係女仔問題定係我地問題, 搞到我同個女仔朋友都唔知繼唔繼續好…

熱賣及精選
引用:
原帖由 生仔唔知仔心臟 於 2021-7-20 05:15 PM 發表

我同個女仔朋友想兩個人創業, 但係男朋友同埋屋企人都睇死我地兩個一定會蝕錢. 兩個女仔創業就一定會失敗收場, 到底係真係女仔創業就一定會失敗架…係女仔問題定係我地問題, 搞到我同個女仔朋友都唔知繼唔繼續好…
有女仔做生意係叻,你可以試下,但係唔睇好尤其呢個timing

洗乜理人點睇,做好自己本份就夠。只要不是要問男友借本錢,你怕什麼?

引用:
原帖由 生仔唔知仔心臟 於 2021-7-20 05:15 PM 發表

諗住做啲咩先

引用:

我絕對支持你嘅想法,我覺得人活著就應該有夢想,如果無夢想同鹹魚無分別,就算你地未賺到錢都唔緊要,起碼曾經你參與過,我係一個靠自己創業到宜家的女人。我從來唔會只睇自己賺錢嘅數額,我會總結自己一年不同一年的成長。我覺得人生就應該有勇於探索的精神,當然你必須要與搭檔達成共識。加油💪

係咪你之前做親咩都只得三分鐘熱度?

點解俾人睇死,要問睇死你嗰個喎。
咁人哋認為你唔掂,你就會唔掂㗎拿?

引用:
原帖由 milktmn 於 2021-7-20 09:44 PM 發表

洗乜理人點睇,做好自己本份就夠。只要不是要問男友借本錢,你怕什麼?
佢地話覺得我搞唔掂盤生意, 又驚我比人呃錢囉…

做生意邊係穩賺架?
得到身邊人支持真係好重要
佢愈睇低你就愈做好啲比佢睇啦!加油!

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-7-21 01:54 AM 發表

諗住做啲咩先
我同朋友打算做手作仔生意, 朋友以前有教興趣班教人地整飾物, 我就係自己就做布藝

引用:
原帖由 soule 於 2021-7-21 02:16 AM 發表

我絕對支持你嘅想法,我覺得人活著就應該有夢想,如果無夢想同鹹魚無分別,就算你地未賺到錢都唔緊要,起碼曾經你參與過,我係一個靠自己創業到宜家的女人。我從來唔會只睇自己賺錢嘅數額,我會總結自己一年不同一年的成長。我覺得人生就應該有勇於探索的精神,當然你必須要與搭檔達成共識。加油💪
請問點樣可以做一份好D既報表?我真係有心機想做架…

引用:
原帖由 CharlesB 於 2021-7-21 07:59 AM 發表

係咪你之前做親咩都只得三分鐘熱度?
之前都唔係呀, 每樣野都有始有終, 但係講到想做生意就比身邊既人話我一定做唔黎…

引用:
原帖由 生仔唔知仔心臟 於 2021-7-21 13:16 發表

之前都唔係呀, 每樣野都有始有終, 但係講到想做生意就比身邊既人話我一定做唔黎…
咁撥冷水架,唔好理佢哋

引用:

加油SIS,自己做好就得,我都諗緊做生意,當副業,多啲被動收入,女仔都可以好叻

引用:
原帖由 莉霏 於 2021-7-21 12:02 PM 發表

做生意邊係穩賺架?
得到身邊人支持真係好重要
佢愈睇低你就愈做好啲比佢睇啦!加油!
但係除左同我一齊夾份個個朋友之外, 其他人都睇少我…

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]