• 瀏覽: 15,076
  • 回覆: 63
  • 追帖: 1
媽咪話唔知點解最近多咗好多奇怪電話,仲有好多宣傳電話,有日我因為病咗所以冇返工,媽咪收到個電話,之後我見佢臉色好凝重,又拎咗枝筆咁,咁我細細聲問佢咩事,佢話有個payme職員打電話俾佢,仲叫佢得出全名,話要更新個戶口。

我即刻覺得唔對路,因為早排先睇到啲新聞講payme有騙案,我懷疑阿媽收到騙子來電,我叫佢俾個電話我睇,個電話係3字頭,我問佢邊位,佢又支支吾吾,我話依家唔得閒之後就即刻cut佢線同block咗個電話。之後我再上網check返個電話都搵唔到相關資料,所以我都幾肯定佢係呃人,點會打電話叫人更新戶口資料?依家啲騙案真係層出不窮,如果我唔喺屋企,我媽咪應該會中招,可能就咁被人盜用咗戶口!大家一定要提醒屋企人要小心!

熱賣及精選
呢D我通常話我5得閒就收線

payme唔係老人家用

引用:
原帖由 藍色星期一 於 2021-7-20 04:58 PM 發表

媽咪話唔知點解最近多咗好多奇怪電話,仲有好多宣傳電話,有日我因為病咗所以冇返工,媽咪收到個電話,之後我見佢臉色好凝重,又拎咗枝筆咁,咁我細細聲問佢咩事,佢話有個payme職員打電話俾佢,仲叫佢得出全名,話要更新個戶口。

我即刻覺得唔對路,因為早排先睇到啲新聞講payme有騙案,我懷疑阿媽收到騙子來電,我叫佢俾個電話我睇,個電話係3字頭,我問佢邊位,佢又支支吾吾,我話依家唔得閒之後就即刻cut ...
鄉土都好多

應該打去有關公司對質,尤其最近咁多打疫苗抽獎活動

三唔識七的電話號碼唔會接聽

啲老人家好易中招真心要好小心

引用:
原帖由 藍色星期一 於 2021-7-20 04:58 PM 發表

我即刻覺得唔對路,因為早排先睇到啲新聞講payme有騙案,我懷疑阿媽收到騙子來電,我叫佢俾個電話我睇,個電話係3字頭,我問佢邊位,佢又支支吾吾,我話依家唔得閒之後就即刻cut ...
係呀真係要小心啲

引用:
原帖由 七點鐘 於 2021-7-20 06:49 PM 發表

鄉土都好多
香討有咩?

引用:
原帖由 hkboy 於 2021-7-20 09:53 PM 發表

最弊你打去的電話唔係咁容易通呢~

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-7-20 05:12 PM 發表

你呃綜援三十年,有晒呃人經驗啦

引用:
原帖由 hkboy 於 2021-7-20 09:53 PM 發表

我一早有出P0啦,不過冇人理咋嘛,遲D實有D假嘅登記網站叫人連結,睇下到時政府點收科

阿媽用payme咁潮

引用:

如果有類似OO電台的「O訊」的節目,都不可少,有得復拍和復播都好。

起碼佢會提供有最新、最近期、最UPDATE

的騙案手法,拍出來,畀觀眾睇。

🤣😂😆🍜🥣🍧🍨🥧🎂🍫🍬🍭🍡🍯🍮🐥

◉超覺醒方法:  https://drive.google.com/open?id=1ZzDkklv7CTGvKDvIjQsGSqMDSZ-CcBmn  ൽ

▶️🐥🐣✨🌏🌟
引用:
原帖由 肥佛 於 2021-7-20 05:12 PM 發表

我通常話甘多野唔做做賊!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]