• 瀏覽: 20,184
  • 回覆: 117
  • 追帖: 1
細個同表姐好close, 日日一齊放學,
佢成績好人又叻, 30歲前碩士畢業考到會計師牌, 35歲考到藍帶廚師
一直以佢為學習對象 (雖然一成都學唔到)

知佢就快移民, 阿媽尋日講咗我知表姐真面目!! 超震驚!!!!
原來佢結婚之後一蚊家用都無比過屋企
仲要個個星期返屋企食飯要姨媽煮好餸, 又會拎姨媽屋企日用品走...
之前做節表姐訂好多海鮮黎食, 原來係姨媽出錢架!!

姨媽長期病患, 有時風濕痛都係我媽去照顧佢,
叫表姐留筆錢第時應急用, 佢超衰咁話當無左個女搵社工拎綜援助!

接受唔到呢個係我好崇拜既表姐!!!!

熱賣及精選
老左佢條路好大機會一個人冇親朋地過

不孝到咁??

引用:
原帖由 刺身壽司 於 2021-7-20 12:17 PM 發表

佢成績好人又叻, 30歲前碩士畢業考到會計師牌, 35歲考到藍帶廚師

知佢就快移民, 阿媽尋日講咗我知表姐真面目!! 超震驚!!!!
仲要個個星期返屋企食飯要姨媽煮好餸, 又會拎姨媽屋企日用品走...

...
負心多是讀書人

有時間咪陪下姨媽囉

我呢排最憎班人自私移民,
但掉低老豆老母係香港生活

見一單憎一單,唔好講到因為香港差,移民就理所當然,根本就係自私

廿年前開始九衝贏在起跑線,而家就見到效果啦。

基本黃人本牲。

引用:
原帖由 刺身壽司 於 2021-7-20 12:17 PM 發表

...
好人好姐 就唔會呢個時候去移問啦!

引用:

...
唔接受到都要接受,因為佢已經做咗出嚟。

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-7-20 12:52 PM 發表

老左佢條路好大機會一個人冇親朋地過
佢嗰啲只顧現在,唔顧將來嘅。

引用:

...
你媽識教女。
你媽家姐就唔識教。
如果,你唔認同表姐行為,希望你記住要錫住阿媽,幫下姨媽。

樓主根本就係迷戀表姐, 中毒太深

呢D黃人多的是

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]