• 瀏覽: 5,303
  • 回覆: 26
我123磅,但體脂差少少偏高
近排老公嗌分開,走咗去,我想自己扮靚啲
有冇姊妹有簡單減脂餐分享?
同埋可以分享吓瘦身成功例子🙏🏻😉

引用:
原帖由 海邊少OL 於 2021-7-14 09:28 AM 發表
其實無固定餐單,即是,無話規定每餐食啲乜,純粹服從幾個「原則」

• 只食原型食物,不食加工精製食物例如腸仔火腿午餐肉、粥粉麵飯、麵包
  • 如果自己煮,烹調方法只會隔水蒸,而且唔落任何調味
  • 每日總計食大約30克無鹽雜果仁、1磅白肉、1磅水果、2磅蔬菜
  • 水果及蔬菜盡量配搭轉換各種不同顏色與類型

就是咁。每一餐食啲乜都可自由變化,只是符合以上原則便可

引用:
原帖由 焦急活潑的蝦米 於 2021-7-14 05:49 PM 發表
我是個吃貨,從來不算這些
肥囉

無嘢㗎

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 哈囉橙色世界 於 2021-7-15 04:24 PM 發表
萬能減肥餐公式=蛋白質+主食+蔬菜
what is主食

引用:
原帖由 海邊少OL 於 2021-7-14 09:28 AM 發表
沒有包成功的餐, 自己要不斷微調正。

腰瘦了。
= 半杯水/湯+ 蔬菜 + 蛋白質 (蛋, 魚, 豆, 肉類)+1拳頭飯+水果
穩定 hormonce, 拳頭量大小 輕鬆營養
蔬菜類:維生素、礦物質及纖維,如菠菜、高麗菜、青花菜、蘿蔔、茄子、豆等。
豆魚肉蛋類:蛋白質,如豆腐、豆乾、魚、蝦、貝類、豬肉、牛肉、雞肉、雞蛋等。
低脂乳品類:蛋白質及鈣質,如牛奶、優酪乳、優格等。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 哈囉橙色世界 於 2021-7-17 01:09 PM 發表

燕麥稀飯、雜糧米飯、粗食三明治這些
都好過白飯/白麵包嘅

不過如果再食好啲應該用薯仔粟米之類嗰啲去代替

樓主本身就不太重,非常好減

引用:
原帖由 焦急怕水果 於 2021-7-18 06:46 PM 發表
樓主本身就不太重,非常好減
唔知點解硬係覺得樓主似想舖排賣廣告但又無咗件事

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-7-21 01:35 PM 發表

唔知點解硬係覺得樓主似想舖排賣廣告但又無咗件事
唔係呀😂我係純粹唔記得呢個post

主題標籤 #瘦身
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]