• 瀏覽: 4,906
  • 回覆: 19
聽好多生過小朋友既人都話,生完小朋友之後好易會盆底肌鬆弛,之後會搞到尿滲,街又唔敢去得遠,又要成日搵廁所,大笑或者打個乞癡都會咇出黎,好多尷尬既情況出現,講到好誇張,生BB會搞到咁,你仲會唔會生?

熱賣及精選
生, 咁哩樣野係有得解決架嘛, 你做多d提肛運動就得啦, 哩個唔係唔生既考慮因素

引用:
原帖由 0意外 於 2021-7-12 04:37 PM 發表

生, 咁哩樣野係有得解決架嘛, 你做多d提肛運動就得啦, 哩個唔係唔生既考慮因素
但係聽好多講做提肛運動係冇用, 都係阻止唔到尿滲

引用:
原帖由 公司默默的P圖 於 2021-7-13 03:31 PM 發表

唔係無用, 只係效果慢d姐, 你都可以去做機, 就快好多

引用:
原帖由 公司默默的P圖 於 2021-7-13 03:31 PM 發表

依家科技好發達嫁啦 生完做私密修護椅就好快冇事坐響度半個鐘就等於做左成萬下盆底肌肌肉收縮

點止呀,照顧初生BB仲會無覺好瞓。
樓主記得唔好生啦。

樓主係單身女人,36歲,年紀大咯,想生都冇咁易。

引用:
原帖由 WING.C` 於 2021-7-14 04:40 PM 發表

依家科技好發達嫁啦 生完做私密修護椅就好快冇事坐響度半個鐘就等於做左成萬下盆底肌肌肉收縮
係咪Emsella?仲要唔使除褲 唔驚尷尬 做4次左右就改善左好多

引用:
原帖由 lueng.b 於 2021-7-15 04:38 PM 發表

係咪Emsella?仲要唔使除褲 唔驚尷尬 做4次左右就改善左好多
提肛運動個效果好似唔係咁明顯,做機係做咩機?

引用:
原帖由 公司默默的P圖 於 2021-7-16 04:31 PM 發表

提肛運動個效果好似唔係咁明顯,做機係做咩機?
唔知你有無聽過 BTL有部私密修護椅做半個鐘等於做左成萬下提肛運動收緊竹盆底肌肌肉 做多幾次就無尿滲

媽媽的偉大 點都會生
生左出黎 就乜都值得

做媽媽就係咁, 陀b又辛苦, bb出世餵奶又辛苦, 之後供書教學, 又怕學壞

所以生之前要諗清楚, 生咗就點辛苦都要overcome

放心 麻甩佬係生唔到bb的

做返產後運動

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]