• 瀏覽: 1,632
  • 回覆: 11
我眼中,親生父親無真正愛過我關心過我,只係利用我要挾我媽比錢,細個仲對呢個人有父女感情,但慢慢長大,明白咗真正愛自己在乎自己既人得我媽,而當得知我有情緒病時完全無關心過我,感覺唔到父愛,但宜家自己有病就黎搵我,想要錢?我咁錯?錯在係呢個人既女?

熱賣及精選
男人有能力會好少少冇的話俾女人自私

引用:
原帖由 酒店宇宙的核心 於 2021-7-8 08:09 PM 發表

我眼中,親生父親無真正愛過我關心過我,只係利用我要挾我媽比錢,細個仲對呢個人有父女感情,但慢慢長大,明白咗真正愛自己在乎自己既人得我媽,而當得知我有情緒病時完全無關心過我,感覺唔到父愛,但宜家自己有病就黎搵我,想要錢?我咁錯?錯在係呢個人既女?
如果我唔比錢,係咪代表不孝?但做父親既有盡到父親既責任?

引用:
原帖由 酒店宇宙的核心 於 2021-7-8 08:09 PM 發表

當你係搖錢樹

引用:

你媽愛你的話就唔會比你爸挾持你。

珍惜眼前人~

引用:
原帖由 87er 於 2021-7-9 11:02 AM 發表

你媽愛你的話就唔會比你爸挾持你。

珍惜眼前人~
係,因為我媽我先有今日,但我估唔到自己既親生父親係咁既一個人,我好羨慕啲和睦幸福既家庭,但就得唔到。。。

引用:
原帖由 酒店宇宙的核心 於 2021-7-9 11:41 AM 發表

係,因為我媽我先有今日,但我估唔到自己既親生父親係咁既一個人,我好羨慕啲和睦幸福既家庭,但就得唔到。。。
你爸因為咁~而搞到你媽咁...
又或者你媽咁~而搞到你爸咁...
繼而搞到你,
家家有本難念的經。

幸福的家庭、婚姻,
可遇不可求,
要識得感恩。

引用:
原帖由 87er 於 2021-7-9 12:28 PM 發表

你爸因為咁~而搞到你媽咁...
又或者你媽咁~而搞到你爸咁...
繼而搞到你,
家家有本難念的經。

幸福的家庭、婚姻,
可遇不可求,
要識得感恩。
所以我覺得唔幸福同快樂

其實你爸有無實際對你唔好?你全憑自己認為,系唔客觀。最好就講下事實 出哩,等我地分析下

引用:

你爸食軟飯的?😵💫

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-7-9 03:22 PM 發表

其實你爸有無實際對你唔好?你全憑自己認為,系唔客觀。最好就講下事實 出哩,等我地分析下
但每個人對同一件事既睇法都唔同,如何判斷究竟邊個既睇法先岩。。。我主觀認為自己親生父親唔好,因為唔係佢,或者我會生活係一個完整既家庭,但或許其實果個家庭遲早都會出事,離婚反而係一件好事,但就令我由細唔可以生活係完整既家庭,要寄人籬下,點解人地既父親咁好,我既父親就咁樣?

我同阿爸都冇咩感情

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]