• 瀏覽: 6,472
  • 回覆: 26
咁嘅磅數, 可以食咁少, 又忍到口..................

厲害..........

走火入魔之路

樓主幾多歲

引用:
原帖由 貴浪漫的老爺 於 2021-7-7 12:01 PM 發表
減得少都ok嘅,只不過要堅持咯
呢又唔放棄就一定可以成功

但點解我越減越肥咗好辛苦呀

引用:
原帖由 風采喜愛的牡蠣 於 2021-12-21 02:51 AM 發表
但點解我越減越肥咗好辛苦呀
你點減法 ?

引用:
原帖由 火腿美人回來了 於 2021-12-21 11:42 AM 發表

你點減法 ?
就系晚唔食飯,然后好肚餓,就一直忍得住,體重就會落嚟啲,但系我食體重立馬左,就覺得我白努力。

引用:
原帖由 風采喜愛的牡蠣 於 2021-12-22 02:21 AM 發表

就系晚唔食飯,然后好肚餓,就一直忍得住,體重就會落嚟啲,但系我食體重立馬左,就覺得我白努力。
不計運動, 人消耗能量, 會最先動用 血裡醣份, 胰臟裡醣份...........
血裡醣份 + 胰臟裡醣份正常夠一日的消耗 (即係, 減唔到脂肪)...........
但胰臟裡醣份跌到某個水平(因人而異), 個人就會覺得好肚餓, 令人搵嘢食,.......樓主, 响呢度被打敗了.......

如果能夠做運動就最好, 適當的運動超過20分鐘, 就直接消耗儲存的脂肪..........

瘦身貴在堅持運動,飲食清淡。

引用:
原帖由 火腿美人回來了 於 2021-12-22 11:48 AM 發表

不計運動, 人消耗能量, 會最先動用 血裡醣份, 胰臟裡醣份...........
血裡醣份 + 胰臟裡醣份正常夠一日的消耗 (即係, 減唔到脂肪)...........
但胰臟裡醣份跌到某個水平(因人而異), 個人就會覺得好肚餓, 令人搵嘢食,.......樓主, 响呢度被打敗了.......

如果能夠做運動就最好, 適當的運動超過20分鐘, 就直接消耗儲存的脂肪........ ...
原來系噉受教嘞。

提示: 違規內容已被屏蔽
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]