• 瀏覽: 5,228
  • 回覆: 133
  • 追帖: 1
熱賣及精選
開間財仔

引用:
原帖由 D奶baby 於 2021-6-26 05:43 PM 發表

點解?點解?
點解我遇到的2x歲男子(即使系普通同學/朋友)
都會問我借錢
500到50萬都有
依家d後生仔發生咩事........

圖中個個10年前問我借5000唔成功
10年后借500咩玩法
再10年后系咪借50🥶🥶🥶
你真係想知點解?
怕你接受唔倒。

引用:
原帖由 D奶baby 於 2021-6-26 05:43 PM 發表

點解?點解?
都會問我借錢
500到50萬都有

10年后借500咩玩法
因為除左你d錢。
你個人一文不值。
無人雖要。👏

引用:

點解?點解?
都會問我借錢
500到50萬都有

10年后借500咩玩法
大陸都冇窮人,點會有人問你借錢呢

你朋友強國人?

點解唔叫佢去銀行借

2x幾歲,借5百

10年前,即係小學未畢業問你借5千,條數點計?

小學生問姨姨借5千人地係米問嬸嬸攞利是呀?

引用:
原帖由 D奶baby 於 2021-6-26 08:48 PM 發表

他初中的時候賭波輸錢
我當時已經工作
他大我一年架
D大陸人借錢
除非身邊有億萬富翁
唔係第一時間問香港朋友借
成日覺得我地收入高過內地
但我地食同住差過大陸 但消費高很多倍
到最後明明就係他們儲到的錢更多
而且住同食剛好
我望住我吖媽成日比大陸親戚朋友呃
所以除非我好相信你人格
而只係咁啱你無個個貨幣
我借到先借
而且唔會期望你還
所以從來只有我借人錢(例如無人 ...
你沒答歲數問題小學就賭錢?

另一個已經係縮縮,甘你呢?

引用:
原帖由 D奶baby 於 2021-6-26 08:36 PM 發表

利息高
無野抵押
唔想還
大陸普通市民成日覺得香港人好有錢
而且d錢係使唔曬咁
用借的名義問你拎錢已經好好
好多都覺得自己應該大條道理問你拎
有試過係舊女同學
直接話:你搵多我咁多,不如比20萬我用下啦,她月薪7000(呢句說話係吉隆坡taxi將,司機表示無語)
已經無論十幾歲定二十幾,出街食飯永遠坐係度無打算比錢,她仲係19年話家姐係惠州有層樓7x萬,叫我買,她話她家姐要現 ...
個d叫虛偽、明明諗住唔還,點解仲要問人借?可以叫人送$500架嘛!不過遇到呢啲人,我都係叫佢去財仔、銀行借,總之就唔借。又無交情,明知佢都唔還,借嚟做咩

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]