• 瀏覽: 4,027
  • 回覆: 21
我真係冇諗過有一日我寧願留喺公司 OT 或者無所事事都好過返屋企食飯
想返屋企想靜靜地食餐飯都唔得,成日問東問西,唔問就不停對我啲嘢比意見,唔答佢哋又嘈
想自己靜靜哋場留係房度做下自己嘢,佢哋就會敲門入嚟 R 水吹,又話隔離屋個陳太點點點,人哋個仔又點點點,上面李太又點點點,我真係想知關我乜事,我完全唔想聲,但係佢哋 KEEP 住講…
搞到我完全唔想返去同佢哋食飯。
唔返去食飯,佢哋又會問點解唔返嚟……唔答佢哋又會 KEEP 住問,真係想死……

我D 親戚又係好鐘意上我屋企, 佢地都係40-50歲個種c9 
我有時懷疑佢地係聾架, 佢地講野超大聲, 我地住公屋
打開門食飯, 成條走廊都聽到佢地講乜野
人地唔知以為係鬧緊交

上果代好多人都係咁

我D 親戚上黎都多嘢講............最鍾意問人地幾時結婚............

好彩我媽一定講幫我回 : 哎呀, 仲細, 遲D 先啦...................不過, 講咗好多年

引用:
原帖由 老佛爺爺 於 2021-6-24 04:58 PM 發表
我真係冇諗過有一日我寧願留喺公司 OT 或者無所事事都好過返屋企食飯
想返屋企想靜靜地食餐飯都唔得,成日問東問西,唔問就不停對我啲嘢比意見,唔答佢哋又嘈
想自己靜靜哋場留係房度做下自己嘢,佢哋就會敲門入嚟 R 水吹,又話隔離屋個陳太點點點,人哋個仔又點點點,上面李太又點點點,我真係想知關我乜事,我完全唔想聲,但係佢哋 KEEP 住講…
唔返去食飯,佢哋又會問 ...
真接D同佢哋講 你想靜靜地一個人 打飛機 唔想講野!

佢應該唔話:你一邊打丁,我在旁邊同你打氣 掛⋯

人的天性就係咁自己講人就5覺人地講你或他就話煩

係咁㗎啦,唔鍾意你咪搬出去自己住啦。咁咪唔會有人騷擾你囉

引用:
原帖由 老佛爺爺 於 2021-6-24 04:58 PM 發表
親戚成日探你地

引用:
你都要諗個方法解決㗎,冇理由長期留喺公司OT。

引用:
原帖由 小氣王老吉 於 2021-6-24 05:06 PM 發表
我D 親戚又係好鐘意上我屋企, 佢地都係40-50歲個種c9 
我有時懷疑佢地係聾架, 佢地講野超大聲, 我地住公屋
打開門食飯, 成條走廊都聽到佢地講乜野
人地唔知以為係鬧緊交
好似賣告白咁~

引用:
我家人個咀都係一日f唔停,同一件可以同問你6、7、8次!明明已經答左佢4、5次,但佢仍然鍥而不捨不停問不停問,問到你最終答佢想要既答案至稍為收口,但唔到10分個咀又再開動🥴

引用:
所以結婚生子女,真係無咩用,真係無,好過有

引用:
一係搬出去住,一係老死不相往來。

引用:
原帖由 bierhoff78 於 2021-6-27 11:49 AM 發表

一係搬出去住,一係老死不相往來。
人哋搞我,點解要我走

啲三姑六婆係好鬼煩膠

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]