• 瀏覽: 8,878
  • 回覆: 115
  • 追帖: 2
已經31歲,二年前同拍拖左五年既女朋友分左手之後,就一直單身,有試過去搵其他對象,朋友都介紹好多女性朋友比我,去做健身時都認識到異性,不過就係無左個種想追求既感覺,有交換whatsapp,不過最多傾左幾日就無下文,唔知可以傾咩,係有生理需要,就去下一樓一或者spa,不過去時係興奮,完事之後就有種失落感,每一次都程序式服務,都唔知為咩?同佢又三唔識七,可以完全無交流之下就完事,之後俾錢走人。
可能我會一直單身,或者之後會將就搵一個無咩感覺既另一伴結婚
有試過去搵之前既女朋友復合,當初係因為移民問題令我哋分手,佢想移民去英國,我想留係香港,吵左好多次,大家都唔讓步,最後佢終於同我講左分手,之後佢就連埋佢父母一齊移民英國,分手半年之後,有去聯絡佢,同佢講想復合,佢都話想同我一齊,但係條件係我要移民去英國同佢一齊生活,佢父母學歷比較高,好快適應英國生活,但係我父母只係小學畢業,連好簡單既英文都唔識講,點去英國啊!加上我父母有好多慢性病(高血壓同糖尿病),需要我既照顧,要我放棄我屋企人去英國,我又做唔出,之後又放棄。

熱賣及精選
引用:
原帖由 香港加加速樓主 於 2021-6-24 01:21 PM 發表

已經31歲,二年前同拍拖左五年既女朋友分左手之後,就一直單身,有試過去搵其他對象,朋友都介紹好多女性朋友比我,去做健身時都認識到異性,不過就係無左個種想追求既感覺,有交換whatsapp,不過最多傾左幾日就無下文,唔知可以傾咩,係有生理需要,就去下一樓一或者spa,不過去時係興奮,完事之後就有種失落感,每一次都程序式服務,都唔知為咩?同佢又三唔識七,可以完全無交流之下就完事,之後俾錢走人。
可能我 ...
算了吧 , 免強無幸福 .
你老豆老母要人照顧 , 此終留在香港比較好 .

愛情就是這樣 .

分手了, 才知道是深愛 , 但又因為很多原因而不能一起 .
很多人都是這樣, 包括我 .

只有由她去 .

除非.....除非......你有很多錢, 隨隨便便能拿出 二,三千萬現金 , 否則, 還是算了吧 ....

引用:
原帖由 LIFE-FANTASTIC 於 2021-6-24 01:36 PM 發表

算了吧 , 免強無幸福 .
你老豆老母要人照顧 , 此終留在香港比較好 .

愛情就是這樣 .

分手了, 才知道是深愛 , 但又因為很多原因而不能一起 .
很多人都是這樣, 包括我 .

只有由她去 .

除非.....除非......你有很多錢, 隨隨便便能拿出 二,三千萬現金 , 否則, 還是算了吧 ....
重新開始去愛一個人,仲要係深愛,真係好難,當你好深愛一個人,仲要成五年時間,之後分開左,要你重新去愛另一個,真係好難

引用:
原帖由 dddrive 於 2021-6-24 03:41 PM 發表

如果, 吾系為份工
I will goto UK with GF... 
then, back to HK after 1-5 years 
ha
主要係屋企人,真係放唔低,特別係我媽咪,真係好關心我,如果我咁樣放棄佢哋去英國,我過唔到自己個關

引用:
原帖由 香港加加速樓主 於 2021-6-24 01:21 PM 發表

可能我 ...
我講自己經歷出黎,只係想大家珍惜眼前人,幸福真係唔係理所當然,有時候無左就係無左,特別係依家香港既社會

引用:

可能我 ...
咁既情況,叫住雞先,1000蚊都好正架勒

31歲仔 天涯何處無芳草慢慢玩一定搵得到香港咁多女嫁唔出你怕什麼 搵個真係愛嘅真係深交嘅最好搵到個 靈魂共識嘅最緊要 價值觀道德觀經濟觀都接近 祝你幸福

引用:
原帖由 Mer哥 於 2021-6-24 06:30 PM 發表

咁既情況,叫住雞先,1000蚊都好正架勒
但係無感情

繼續叫雞啦,真係咪害人。

引用:
原帖由 dddrive 於 2021-6-24 03:41 PM 發表

如果, 吾系為份工
I will goto UK with GF... 
then, back to HK after 1-5 years 
ha
咁你點解要為左份西工 , 而放棄真愛 ??

引用:
原帖由 香港加加速樓主 於 2021-6-24 05:13 PM 發表

主要係屋企人,真係放唔低,特別係我媽咪,真係好關心我,如果我咁樣放棄佢哋去英國,我過唔到自己個關
咁你咪帶埋媽咪去囉, 去到買間大屋 , 請兩個工人服侍佢, 屋企養返幾隻番狗 ,
聯係晒所有英國名醫, 有乜 E 郁, 即時送你媽媽入院檢查 .
有乜好煩 ??

引用:
原帖由 香港加加速樓主 於 2021-6-24 05:15 PM 發表

我講自己經歷出黎,只係想大家珍惜眼前人,幸福真係唔係理所當然,有時候無左就係無左,特別係依家香港既社會
講呢 D 珍惜眼前人呢 D 無九謂野有乜用 ??就好似你細個時, 你媽媽叫你讀多 D 書, 第日做律師, 做醫生 ....

引用:
原帖由 香港加加速樓主 於 2021-6-24 07:10 PM 發表

但係無感情
咁既情況,繼續叫住雞先,141 D 1000蚊都好正架勒

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]