• 瀏覽: 9,342
  • 回覆: 36
淨係keep到體重,啲肉仲係好鬆,手臂同大髀都好「林」…
有無sis減肥之後都係咁?有咩方法可以firm返?

引用:
原帖由 lchingyiyi 於 2021-6-17 05:47 PM 發表
可唔可以分享下你168的更項細節?
同埋食過咩?
手臂大髀肉好鬆,
主要都係皮膚鬆弛,或者係手臂皮下脂肪多或者肌肉內的脂肪多,
一般都係做運動幫到幾多就幾多, 重訓配合帶氧。

另外同本身體質都好非常有關的,
有人天生皮膚好緊致, 肌肉中的脂肪含量也較少。

引用:
原帖由 小志仔 於 2021-6-17 06:59 PM 發表

可唔可以分享下你168的更項細節?
同埋食過咩?
手臂大髀肉好鬆,
主要都係皮膚鬆弛,或者係手臂皮下脂肪多或者肌肉內的脂肪多,
一般都係做運動幫到幾多就幾多, 重訓配合帶氧。

另外同本身體質都好非常有關的,
有人天生皮膚好緊致, 肌肉中的脂肪含量也較少。
我就接Skip咗早餐就咁飲杯齋啡,1-9pm先食野,冇特別戒口同限制食量,體重真係瘦到無反彈,但係啲肉就鬆晒其實係咪有啲質唔適合168?

引用:
原帖由 lchingyiyi 於 2021-6-17 08:18 PM 發表

我就直接Skip咗早餐就咁飲杯齋啡,1-9pm先食野,冇特別戒口同限制食量,體重真係瘦到無反彈,但係啲肉就鬆晒…其實係咪有啲體質唔適合168?
配合運動啦~
一定要練返啲肌肉出嚟個身先唔會鬆~

引用:
原帖由 lchingyiyi 於 2021-6-17 05:47 PM 發表
重訓啦 段練肌肉才會 Firm 返 突顯線條
Viutv 造美人d女仔1個月重訓既效果比你睇到
而且唔駛怕重訓會變金剛巴比喎

https://youtu.be/L_REt-KZKCM

引用:
原帖由 spike 於 2021-6-17 08:33 PM 發表

重訓啦 段練肌肉才會 Firm 返 突顯線條
Viutv 造美人d女仔1個月重訓既效果比你睇到
而且唔駛怕重訓會變金剛巴比喎

https://youtu.be/L_REt-KZKCM
簡單運動係有做,又辛苦又要耐力嗰啲真係冇恆心去做⋯

練耐力已經相對冇咁辛苦。
重訓多少都要啲爆發力,仲辛苦。
咁就唔好練喇,面對現實,接受少肌肉啦。

引用:
原帖由 lchingyiyi 於 2021-6-17 08:18 PM 發表

我就直接Skip咗早餐就咁飲杯齋啡,1-9pm先食野,冇特別戒口同限制食量,體重真係瘦到無反彈,但係啲肉就鬆晒…其實係咪有啲體質唔適合168?
只靠用節食減下來既身型唔會靚沒線條!
要配合運動 重訓 如果只靠飲食就有好身材
邊會有咁多人比咁多錢 時間 汗水去健身室呀
想要好身材就下定決心去join個健身會藉啦
只要肯努力 好快你就會感受到身型變化
重訓是唯一努力了一定有回報的事
當然回報多少就看你付出多少

引用:
原帖由 spike 於 2021-6-17 08:52 PM 發表

只靠用節食減下來既身型唔會靚沒線條!
要配合運動 重訓 如果只靠飲食就有好身材
邊會有咁多人比咁多錢 時間 汗水去健身室呀
想要好身材就下定決心去join個健身會藉啦
只要肯努力 好快你就會感受到身型變化
重訓是唯一努力了一定有回報的事
當然回報多少就看你付出多少
好同意
好多女士們以為瘦了就是美, 其實只係自我感覺良好,
其實連自己瘦的是肌肉定脂肪都未搞清
想瘦得來有線條美, 係必定要做重訓,
更要多注重練下PATPAT同胸肌

轉186

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 lchingyiyi 於 2021-6-17 08:41 PM 發表

簡單運動係有做,又辛苦又要耐力嗰啲真係冇恆心去做⋯
我之前又係用控制飲食嘅方法減到體重,

但係手臂鬆晒仲有拜拜肉,
最後frd介紹我去Elyxx做冷凍溶脂,
個零月就明顯見效,我果個治療師手勢仲好好添~
啱晒懶人

引用:
原帖由 orabuln 於 2021-6-18 01:21 AM 發表
轉186
請問係唔係168嘅加強版?

引用:
原帖由 Rilakkuma## 於 2021-6-18 04:26 PM 發表

我之前又係用控制飲食嘅方法減到體重,

但係手臂鬆晒仲有拜拜肉,
最後frd介紹我去Elyxx做冷凍溶脂,
個零月就明顯見效,我果個治療師手勢仲好好添~
啱晒懶人
想問依間會唔會逼你買好多次?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]