• 瀏覽: 3,610
  • 回覆: 41
  • 追帖: 1
宜家啲父母,攪埋啲1、2歲生日派對,請成廿人同你個仔慶祝。我想問吓啲父母,乜你覺得個仔會識發生緊咩事嗎?1歲生日有咩必要請咁多人嚟?人地又要做禮,你又要請咁多人食飯,有啲仲要客人夾返錢,請幾對生咗仔女嘅朋友就算啦,單身、未結婚去到都唔知做乜,傾計又傾唔到,唔通剩係喺度睇你啲細路玩遊戲?

熱賣及精選
佢肯定唔知發生咩事,只係影低啲相留俾佢將來睇。

親上加親

引用:
原帖由 puppy160 於 2021-6-13 10:04 PM 發表

宜家啲父母,攪埋啲1、2歲生日派對,請成廿人同你個仔慶祝,我想問吓啲父母,乜你覺得個仔會識發生緊咩事嗎?1歲生日有咩必要請咁多人嚟?人地又要做禮,你又要請咁多人食飯,有啲仲衰要客人夾返錢,請幾對生咗仔女嘅朋友就算啦,單身、未結婚去到都唔知做乜,傾計又傾唔到,唔通剩係喺度睇你啲細路玩遊戲?
如果有請你去~
明知咁無聊生日會,
點解你仲要一齊去無聊?

如果冇請你來講~
人地開心就得啦,
你使乜理人地。

E家細路好幸福,我細個都無慶祝過

引用:
原帖由 puppy160 於 2021-6-13 10:04 PM 發表

宜家啲父母,攪埋啲1、2歲生日派對,請成廿人同你個仔慶祝,我想問吓啲父母,乜你覺得個仔會識發生緊咩事嗎?1歲生日有咩必要請咁多人嚟?人地又要做禮,你又要請咁多人食飯,有啲仲衰要客人夾返錢,請幾對生咗仔女嘅朋友就算啦,單身、未結婚去到都唔知做乜,傾計又傾唔到,唔通剩係喺度睇你啲細路玩遊戲?
有錢就開 party/但是對方未必想參加也是事實。
寫明不收紅包或禮物。or 冇錢想開P, 寫明只收禮金。

冇錢還開P? 。。。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
朋友之間找個藉口gathering姐…生日係唯一叫得郁d朋友既藉口…但而家有疫情,廿人聚餐好似不太好喎…

而家好多好生嘅父母係咁 on 9 架啦

攪生日PARTY冇問題。係怪獸家長攪著其他人大問題啫。

我都會同仔女攪生日party。半歲都有慶祝,但只係同至親相聚,亦唔需要參與者做禮俾錢,志在開開心心食一餐,風花雪月。

引用:

彌月丫嘛

借頭借路
大人有得威

tc
引用:
原帖由 Bvic 於 2021-6-13 10:24 PM 發表

佢肯定唔知發生咩事,只係影低啲相留俾佢將來睇。
回憶吧

咁你咪唔好去囉,又無逼你
為左父母開心,大家一齊黎慶祝,回憶黎
小朋友第時又可以睇返d相,同你睇自己細個d相一樣
你都唔記得架,但你會覺得父母好錫你,有個開心童年

父母想收禮物

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]