• 瀏覽: 9,976
  • 回覆: 107
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 銀河之光 於 2021-6-10 05:49 PM 發表

我唔太中意去街巿,因為有啲街巿會有好大陣魚腥味, 羶味,我聞到好唔舒服,所以久而久之我就好少去,多數買超巿買。我朋友一聽就話我公主病,要求多多。

我聽到真係好無奈,我只係唔中意去街巿,都叫公主病?佢知唔知咩叫做公主病?
依家個個帶口罩邊樹還有味🤔🤔

熱賣及精選
引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-6-11 02:29 AM 發表

你仲可愛....邊間大型超市而家仲有活海鮮?
黃埔區超市有喎

月華、敏棋你們現在好嗎?
引用:
原帖由 冷小姐 於 2021-6-11 10:06 AM 發表

我憎去佳寶多過街市,
佳寶仲污糟環境好臭,人又逼
依個真。

細個果時媽媽常帶我去油麻地街市,好多野賣,好新奇,有插塊板攪攪下蜂蜜,仲有食蟲仔,居然係有推車仔賣狗仔和老虎仔,唔係講笑,堅係奶虎。自此好愛去街市,好似返左去以前俾媽咪拖住行街街,諗起就想哭。

引用:
原帖由 愛上雄的嘉嘉 於 2021-6-11 04:47 AM 發表

我都唔鍾意去街市,唔需要介意別人怎樣批評
你有無豬胎暗結?

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-6-11 08:02 PM 發表

我樓下間百X 就有啦,沙田區。
呵呵!你住沙田中心!🤔

正常冇咩人鍾意去街市,人迫之餘,找既紙幣非常污糟。

老實講有些街市真係好臭,新式式返新好點,有些空氣系統差舊街市就真係好臭下。
本人大約一個星期會去一兩次街市。
有時都順路都會去唔同區街市。

咁你朋友又真係誇張左D

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-6-12 12:06 AM 發表

依家個個帶口罩邊樹還有味🤔🤔
口罩係隔菌隔病毒但唔係隔味喎

出黎玩就要輸得起, 輸唔起就返屋企
............................節錄自<馬路英雄>
而家後生女普遍唔鍾意去街市,只有較老一輩先去,反正都唔煮食,所以都唔係咩問題

出黎玩就要輸得起, 輸唔起就返屋企
............................節錄自<馬路英雄>
引用:
原帖由 銀河之光 於 2021/6/10 21:49 發表

我唔太中意去街巿,因為有啲街巿會有好大陣魚腥味, 羶味,我聞到好唔舒服,所以久而久之我就好少去,多數買超巿買。我朋友一聽就話我公主病,要求多多。

我聽到真係好無奈,我只係唔中意去街巿,都叫公主病?佢知唔知咩叫做公主病?
"我朋友一聽就話我公主病,要求多多。" --- 佢唔止話你公主病, 仲話你要求多, 咁即係除左唔去街市, 仲有其它野你無講

而家好多街市都改變左, 地下唔再濕立立, 又有冷氣, 唔係你講咁囉.

引用:
原帖由 Wynma 於 2021-6-11 12:26 AM 發表

根本好多人都唔會去街市買餸架啦,咁汚糟。尤其是魚檔找錢,真係唔想攞。大型超市又乾淨又多野賣又方便點解唔去要去街市!
原因好簡單之所以有臭味,就是因為佢哋一係生勾勾一係好新鮮。

超市沒新鮮東西,大部分急凍,所以無臭味。

當然兩者鮮味是天差地別。

冇事嘅,公主病唔會死,係乞人憎啫。

帶口罩入街市有幾難,我明白街市味唔係個個受到

- 支持紅藍白,吊9黑黃綠
- 盡力反黃黑店
- 黃黑a/c即封,但日後如該a/c改善會解封
- 逢中必撐,逢尾必反
- 波馬股/娛新4項全能(3月起大幅減玩波馬只玩股,因想減肥),盤路/數據/圖表會說話
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]