• 瀏覽: 11,983
  • 回覆: 118
  • 追帖: 4
高貴既人,梗係唔想接觸巿井既野。
唔通有人會喜歡洗廁所,照顧老人或BB既嗅嗅咩!
不過總要人做

熱賣及精選
我憎去佳寶多過街市,
佳寶仲污糟環境好臭,人又逼

引用:
原帖由 銀河之光 於 2021-6-10 05:49 PM 發表

我唔太中意去街巿,因為有啲街巿會有好大陣魚腥味, 羶味,我聞到好唔舒服,所以久而久之我就好少去,多數買超巿買。我朋友一聽就話我公主病,要求多多。

我聽到真係好無奈,我只係唔中意去街巿,都叫公主病?佢知唔知咩叫做公主病?
頂多係對氣味敏感... 唔算公主病!
依家超市都有餸買, 你又去唔去?

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-6-11 02:29 AM 發表

你仲可愛....邊間大型超市而家仲有活海鮮?
360有好多

引用:
原帖由 er007 於 2021-6-11 10:17 AM 發表

360有好多
游水魚蝦蟹貝類喎?
你唔係急凍當游水啊?

而家超市得返d所謂環保海鮮架咋!
即係工場劏定包好入凍倉之後先安排去超市。
全部下欄魚黃花假三刀,連最平嘅沙巴都無條!

引用:
原帖由 alan92alan 於 2021-6-11 12:14 AM 發表

我覺得唔關樓主事 只係你D朋友講得太誇張 每個人都有鍾意同唔鍾意 可以試下同佢跳過呢個話題就無事

引用:
原帖由 Wynma 於 2021-6-11 12:26 AM 發表

根本好多人都唔會去街市買餸架啦,咁汚糟。尤其是魚檔找錢,真係唔想攞。大型超市又乾淨又多野賣又方便點解唔去要去街市!
這個我支持

引用:
原帖由 lyretail1969 於 2021-6-11 06:23 AM 發表

e+ D新式街市己經干淨好多,我成日去買餸。
呢度有好多連街市都未去過嘅小朋友
仲以為個個都好臭好污穢
其實領X好多街市都好靚好乾淨又有冷氣

不過每次姐姐放假
自煮我都係鐘情大成街同楊屋道

你問吓你啲朋友,會唔會去女人街既排檔買內衣褲,唔會既話又係唔係公主病

引用:
原帖由 一日一小步 於 2021-6-11 10:33 AM 發表

你問吓你啲朋友,會唔會去女人街既排檔買內衣褲,唔會既話又係唔係公主病
超市有無游水海鮮?
有無活雞?
有無牙菜咸酸菜....?

內衣妳唔去女人街都仲可以去Satami
明個分別未?

當然,唔去街市並唔代表公主!
只係對食無要求啫。

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2021-6-11 01:16 AM 發表

如果係咁我會成日去街市。
然後次次都要去買魚

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-6-11 10:40 AM 發表

超市有無游水海鮮?
有無活雞?
有無牙菜咸酸菜....?

內衣妳唔去女人街都仲可以去Satami
明個分別未?

當然,唔去街市並唔代表公主!
只係對食無要求啫。
咁你知重點就得啦唔去街市唔代表有公主病

https://www.fmo.org.hk/page?path=47&id=116
教精你,活魚可以係魚類統營處買,新鮮直送屋企

人哋食唔食活魚活雞,對食物有冇要求關你旦治唔好離題啦

BTW 我幫襯開其中2間超市都有活魚賣

引用:
原帖由 一日一小步 於 2021-6-11 10:50 AM 發表

咁你知重點就得啦唔去街市唔代表有公主病

https://www.fmo.org.hk/page?path=47&id=116
教精你,活魚可以係魚類統營處買,新鮮直送屋企

人哋食唔食活魚活雞,對食物有冇要求關你旦治唔好離題啦

BTW 我幫襯開其中2間超市都有活魚賣
算把啦你!
游水海鮮同環保海鮮都未識分

上網買又好?去超市買都好?
全部劏定入凍房隔日先送去超市擺幾日賣架咋!
賣唔晒回貨就平賣比d茶記做蒸魚餐。

唔好傻下傻下俾個網頁我啦。
莫講話東升?你買到條沙巴都當你贏!
其實你食過新鮮嘢未㗎?

公主唔一定係餐餐要食好西先被稱乎架!
無知亦係佢地嘅通病

睇自己能力,係超市買菜,大部分都貴一倍,其實超市d菜都係菜市場黎,包裝完就貴賣,如果街市冇競爭力,就一早冇左,得超市,唔關公主病原因。

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-6-11 10:24 AM 發表

游水魚蝦蟹貝類喎?
你唔係急凍當游水啊?

而家超市得返d所謂環保海鮮架咋!
即係工場劏定包好入凍倉之後先安排去超市。
全部下欄魚黃花假三刀,連最平嘅沙巴都無條!
買過飽魚會郁架。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]