• 瀏覽: 9,992
  • 回覆: 107
  • 追帖: 4
我唔太中意去街巿,因為有啲街巿會有好大陣魚腥味, 羶味,我聞到好唔舒服,所以久而久之我就好少去,多數買超巿買。我朋友一聽就話我公主病,要求多多。

我聽到真係好無奈,我只係唔中意去街巿,都叫公主病?佢知唔知咩叫做公主病?

熱賣及精選
中醫角度,係身體寒涼,所以聞到你提及既味道會作嘔反胃。

唔係公主病,係公主體質。(講笑)

引用:
原帖由 銀河之光 於 2021-6-10 05:49 PM 發表

我唔太中意去街巿,因為有啲街巿會有好大陣魚腥味, 羶味,我聞到好唔舒服,所以久而久之我就好少去,多數買超巿買。我朋友一聽就話我公主病,要求多多。

我聽到真係好無奈,我只係唔中意去街巿,都叫公主病?佢知唔知咩叫做公主病?
從前,活雞最臭。

我覺得唔關樓主事 只係你D朋友講得太誇張 每個人都有鍾意同唔鍾意 可以試下同佢跳過呢個話題就無事

引用:
原帖由 銀河之光 於 2021-6-10 05:49 PM 發表

公主病初期啫,好多女都有

引用:

根本好多人都唔會去街市買餸架啦,咁汚糟。尤其是魚檔找錢,真係唔想攞。大型超市又乾淨又多野賣又方便點解唔去要去街市!

引用:

如果超市都可以解決根本冇問題,或者街市更加平?

我都唔中意去街市,我果頭街市經常見到米奇,有得揀我都會兜路唔行近街市

引用:

如果係咁我會成日去街市。

勿議論版務
超市大把野買

諸行無常、諸法無我、涅槃寂靜
諸佛如來是法界身,入一切眾生心想中
你入世未深啫

個封面

引用:

小樹,小樹一單!

引用:
原帖由 Wynma 於 2021-6-11 12:26 AM 發表

根本好多人都唔會去街市買餸架啦,咁汚糟。尤其是魚檔找錢,真係唔想攞。大型超市又乾淨又多野賣又方便點解唔去要去街市!
你仲可愛....邊間大型超市而家仲有活海鮮?

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2021-6-11 01:16 發表

如果係咁我會成日去街市。
X2

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]