• 瀏覽: 12,914
  • 回覆: 125
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 銀河之光 於 2021-6-10 05:49 PM 發表

我唔太中意去街巿,因為有啲街巿會有好大陣魚腥味, 羶味,我聞到好唔舒服,所以久而久之我就好少去,多數買超巿買。我朋友一聽就話我公主病,要求多多。

我聽到真係好無奈,我只係唔中意去街巿,都叫公主病?佢知唔知咩叫做公主病?
我都少去街市買, 不過青菜就會街市買, 1次買3日既, 選擇干淨街市買.肉類基本超市買

垃圾議員是筍工,
點下人數又夠鐘,
搏到流會早收工,
月薪十萬真輕鬆,
還有年津三百萬,
任滿酬金六十萬,
嘻嘻哈哈變富翁。
熱賣及精選
引用:
原帖由 銀河之光 於 2021-6-10 05:49 PM 發表

我唔太中意去街巿,因為有啲街巿會有好大陣魚腥味, 羶味,我聞到好唔舒服,所以久而久之我就好少去,多數買超巿買。我朋友一聽就話我公主病,要求多多。

我聽到真係好無奈,我只係唔中意去街巿,都叫公主病?佢知唔知咩叫做公主病?
我由細到大好怕去wet market

最鍾意去街市,非常有活力有生活氣息

引用:
原帖由 Wynma 於 2021-6-11 12:26 AM 發表

根本好多人都唔會去街市買餸架啦,咁汚糟。尤其是魚檔找錢,真係唔想攞。大型超市又乾淨又多野賣又方便點解唔去要去街市!
超市基本果上都唔新鮮。。。水果勉強叫可以。

引用:
原帖由 大大很大 於 2021-6-11 12:23 AM 發表

公主病初期啫,好多女都有
要打疫苗

引用:
原帖由 CallMeKSM 於 2021-6-11 07:44 AM 發表

去到末期,擴散到全身.....
.... 仲有冇得救?!!
無三高可以打疫苗

引用:
原帖由 7221112 於 2021-6-11 07:18 PM 發表

無三高可以打疫苗
公主病疫苗 = 1 : 99 漂白水?!!

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-6-10 07:25 PM 發表

從前,活雞最臭。
我每次去到活雞到都作嘔。

小孩子, 真係小孩子, 重細咩? 你幾多歲呀? 想玩咪即管玩落去囉, 呵呵
金句: 我說係就係, 唔洗證據, 尼度唔係法庭, 唔洗證據, 我對眼就係證據
引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-6-11 02:29 AM 發表

你仲可愛....邊間大型超市而家仲有活海鮮?
我樓下間百X 就有啦,沙田區。

小孩子, 真係小孩子, 重細咩? 你幾多歲呀? 想玩咪即管玩落去囉, 呵呵
金句: 我說係就係, 唔洗證據, 尼度唔係法庭, 唔洗證據, 我對眼就係證據
唔係公主病!

街市香蕉平過超市

引用:
原帖由 一日一小步 於 2021-6-11 12:06 PM 發表

你識好多野喎要唔要頒個獎俾你呀
識少少扮代表獎

唔識唔知就上網搵下啦,超市係有新鮮海鮮架陰功
常識都需要頒獎?
咁唔識果d洗唔洗派白咭比佢地呢?

而家其實好多街市都好乾淨架啦
仲係幾十年前咩
不過我除左買魚
基本上都好少入街市
事關超市d魚根本唔食得人😑😑😑

引用:

咩邏輯?
唔中意去街市就係公主病!
你個friend應該有啲問題!!

引用:
原帖由 Wynma 於 2021-6-11 12:26 AM 發表

根本好多人都唔會去街市買餸架啦,咁汚糟。尤其是魚檔找錢,真係唔想攞。大型超市又乾淨又多野賣又方便點解唔去要去街市!
貴!$80一條盲曹

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]