• 瀏覽: 13,670
  • 回覆: 125
  • 追帖: 4
街市選擇多好多

有得有失

熱賣及精選
佢講真心話

有啲街市太污糟的話,買完餸都快啲走唔想留太耐 (我好驚見到米奇)

本身鍾意行超市,但有時街市啲嘢真係平啲,焗住要去。新型街市啲衛生叫好返啲啲囉

引用:
原帖由 銀河之光 於 2021-6-10 05:49 PM 發表

我唔太中意去街巿,因為有啲街巿會有好大陣魚腥味, 羶味,我聞到好唔舒服,所以久而久之我就好少去,多數買超巿買。我朋友一聽就話我公主病,要求多多。

我聽到真係好無奈,我只係唔中意去街巿,都叫公主病?佢知唔知咩叫做公主病?
好正常邊個中意聞魚腥臭蟹

引用:
原帖由 銀河之光 於 2021-6-10 05:49 PM 發表

我唔太中意去街巿,因為有啲街巿會有好大陣魚腥味, 羶味,我聞到好唔舒服,所以久而久之我就好少去,多數買超巿買。我朋友一聽就話我公主病,要求多多。

我聽到真係好無奈,我只係唔中意去街巿,都叫公主病?佢知唔知咩叫做公主病?
系有少少公主病。

公主吾係病,是榮譽

俾人話兩句都開帖,樓主公主病都幾嚴重

往往有公主病嘅都會覺得自己冇公主病

引用:
原帖由 江湖中心的富豪 於 2021-6-11 09:14 發表

往往有公主病嘅都會覺得自己冇公主病
精神病病人都唔會認自己有精神病

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-6-10 07:25 PM 發表

從前,活雞最臭。
D鷄屎味確實難頂

引用:

佬一名 ... 都吾中意 去街市 ...

最討厭 D "行街" 友 阻住曬 ... 又鍾意撞人 ... 死攝爛攝 吾排隊 ...

不過 瓜菜類 係平D ...

其他 肉 / 蛋 / 水果 ... ... 就 超市買 仲好

我的世界:
鐘錶網
我係男, 都唔鐘意街市D味, 好難頂
不過我又鐘意去街市, 因為夠多野買, 夠新鮮, 同平

引用:
原帖由 Wynma 於 2021-6-11 12:26 AM 發表

根本好多人都唔會去街市買餸架啦,咁汚糟。尤其是魚檔找錢,真係唔想攞。大型超市又乾淨又多野賣又方便點解唔去要去街市!
因為貴囉 ... 

我使得起 . 我直接叫送貨上門或者叫工人落街買 ..

以前的街市的確很污糟,不過宜家已經改善好多,超市有時我都貪方便會去,但貨品始終不及街市平及新鮮!看妳自己需要什麼,不須要理人點睇,很小事吧!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]