• 瀏覽: 1,603
  • 回覆: 16
熱賣及精選
發脾氣時唔好和佢講道理,讓佢自己靜靜

引用:
原帖由 酒店純情的蛇 於 2021-6-10 05:37 PM 發表

小朋友成日都愛發脾氣,稍有唔順心就頂,唔知該怎樣畀孩子溝通。
小朋友喺邊度學(發脾氣)番嚟?找出發脾氣原因,對症下藥

引用:
原帖由 酒店純情的蛇 於 2021-6-10 05:37 PM 發表

小朋友成日都愛發脾氣,稍有唔順心就頂,唔知該怎樣畀孩子溝通。
係咪生成呢脾氣暴躁咁?

引用:
原帖由 dooropener 於 2021-6-13 09:05 PM 發表

小朋友喺邊度學(發脾氣)番嚟?找出發脾氣原因,對症下藥
都啱,睇佢因咩事發脾氣問吓佢有乜唔開心。

引用:
原帖由 Bvic 於 2021-6-15 02:37 AM 發表

都啱,睇佢因咩事發脾氣問吓佢有乜唔開心。
小朋友學大人,他/她看在眼裡,有樣學樣發脾氣。我家2個小朋友在沒有大人發脾氣環境長大,不知道什麼是發脾氣

樓主已經潛水根本冇心討論分享

引用:
原帖由 dooropener 於 2021-6-15 03:44 AM 發表

小朋友學大人,他/她看在眼裡,有樣學樣發脾氣。我家2個小朋友在沒有大人發脾氣環境長大,不知道什麼是發脾氣
會唔會喺出邊返學或者接觸到啲人嘅環境影響?

引用:
原帖由 燊輝 於 2021-6-15 03:51 AM 發表

樓主已經潛水根本冇心討論分享
會俾我哋討論

仔在青春期容易發脾氣

多D同佢玩

Built your dream
YOUTUBE.電視.卡通片.
屋企有細路就係因為睇兒童節目學左D壞習慣.一唔順心就係咁哼人.

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Bvic 於 2021-6-15 08:50 AM 發表

會唔會喺出邊返學或者接觸到啲人嘅環境影響?
當然會。要分析一段時間小朋友每天接觸的人嘅行為。如果懷疑是從學校學會發脾氣,這署假遠離同學老師可以證明

引用:
原帖由 dooropener 於 2021-6-18 11:26 AM 發表

當然會。要分析一段時間小朋友每天接觸的人嘅行為。如果懷疑是從學校學會發脾氣,這署假遠離同學老師可以證明
分析得啱呀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]