• 瀏覽: 10,632
  • 回覆: 130
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 auceo 於 2021-6-10 08:17 PM 發表

(通波仔政府要收十萬,仲要排期,你知呵?,好多藥要自買又知呵!)有錢人病
公屋香港很多不夠資格享用
政府醫院一百蚊一日
綜援子女讀書唔洗錢
有錢人病?呢個係無錢人病,食麥當勞,街上餐餐茶餐廳,食垃圾食物,呢啲人先有事。有錢人,係食得新鮮,食糙米,60蚊兩公斤,唔食外面快餐的。一百蚊日,未死,收你入院先算,天真

熱賣及精選
引用:
原帖由 auceo 於 2021-6-10 08:17 PM 發表

(通波仔政府要收十萬,仲要排期,你知呵?,好多藥要自買又知呵!)有錢人病
公屋香港很多不夠資格享用
政府醫院一百蚊一日
綜援子女讀書唔洗錢
仔女讀書唔洗錢,有錢政府都有教育俾香港市民,但無錢仔女,剩有書讀就成材?真天真,你幾歲?有無十八歲嘅腦,可能講多,不要見怪

當然啦!邊個唔想嫁有錢呀

引用:
原帖由 春天一留言 於 2021-6-9 04:35 PM 發表

但佢地係要嫁有錢港男唔係窮鬼港燦。
香港人真係一D進步都冇仲停留同陶醉幾十年前思維無藥可救

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-6-10 08:22 PM 發表

有錢人病?呢個係無錢人病,食麥當勞,街上餐餐茶餐廳,食垃圾食物,呢啲人先有事。有錢人,係食得新鮮,食糙米,60蚊兩公斤,唔食外面快餐的。一百蚊日,未死,收你入院先算,天真
無錢人病得那些病係等死
有錢人才去醫
你不是香港人所以不認識香港醫院
未死,收你入院先算?
你估大陸呀
香港政府醫生病人有病冇錢也唔比你出院

引用:
原帖由 auceo 於 2021-6-10 08:28 PM 發表

無錢人病得那些病係等死
有錢人才去醫
未死,收你入院先算?
你估大陸呀
你無睇新聞?幾星期前,有個男人咳,去急症室,咳咗四五個鐘,最後發現,佢咳死在等候區都無人知,點解你咁無知?

引用:
原帖由 auceo 於 2021-6-10 08:28 PM 發表

無錢人病得那些病係等死
有錢人才去醫
未死,收你入院先算?
你估大陸呀
你無睇新聞,香港床位,非常嚴重不足,醫生都求其有畢業醫科生,都照請,你以為唔醫就死?好多病,係唔醫,唔生唔死,政府醫院又醫唔好你,漫長日子,吊命等死,慘過做人,你真無知

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-6-10 08:24 PM 發表

仔女讀書唔洗錢,有錢政府都有教育俾香港市民,但無錢仔女,剩有書讀就成材?真天真,你幾歲?有無十八歲嘅腦,可能講多,不要見怪
窮人少了教育當然難成才
現在不是討論成不成才
係窮女嫁落來有基本生活
但在普羅窮人也有人讀得好的
有些用錢去浸一世的有錢子女也變無能

引用:
原帖由 auceo 於 2021-6-10 08:34 PM 發表

窮人少了教育當然難成才
現在不是討論成不成才
係窮女嫁落來有基本生活
但在普羅窮人也有人讀得好的
有些用錢去浸一世的有錢子女也變無能
你自己想,路係自己,你要死,我唔通唔俾你死?生細路仔,見你咁窮,食老綜,想食好啲都無錢,個仔女點想你?無能

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-6-10 08:34 PM 發表

你無睇新聞,香港床位,非常嚴重不足,醫生都求其有畢業醫科生,都照請,你以為唔醫就死?好多病,係唔醫,唔生唔死,政府醫院又醫唔好你,漫長日子,吊命等死,慘過做人,你真無知
香港醫療水平是世界頂級水平
醫療福利如是

引用:
原帖由 auceo 於 2021-6-10 08:37 PM 發表

香港醫療水平是世界頂級水平
醫療福利如是
幾多年前嘅新聞?有料出晒去掛牌,做私家醫生,醫院,揾真銀,而家全部政府醫院,只係剛畢業嘅無經驗醫生,咳到死,無人救,新聞你真唔知?報紙,上網有得睇,再窮,你都有手機,自己可以多上網了解

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-6-10 08:36 PM 發表

你自己想,路係自己,你要死,我唔通唔俾你死?生細路仔,見你咁窮,食老綜,想食好啲都無錢,個仔女點想你?無能
你又知我窮?
如果你有錢過我我切柒
我話大陸窮省窮女人喜歡嫁落香港為身份啊

引用:
原帖由 auceo 於 2021-6-10 08:40 PM 發表

你又知我窮?
如果你有錢過我我切柒
我話大陸窮省窮女人喜歡嫁落香港為身份啊
又無知,又係有錢人,你自己玩曬佢,失陪,唔回應,不用回覆,完了

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-6-10 08:40 PM 發表

幾多年前嘅新聞?有料出晒去掛牌,做私家醫生,醫院,揾真銀,而家全部政府醫院,只係剛畢業嘅無經驗醫生,咳到死,無人救,新聞你真唔知?報紙,上網有得睇,再窮,你都有手機,自己可以多上網了解
你在大陸只能睇到香港負面新聞

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]