• 瀏覽: 1,627
  • 回覆: 7
終極工主,昨晚不足3月即炒,小心睇路。

海外菲,花左28000幾請佢,入屋到我炒佢,不足3個月!見工時已講明湊初生,半夜要起身,要同bb一間房,當時工主態度親切、笑容可掬地答應。

誰不知,3月中旬入屋。

工作態度方面。入到屋,第二日已開始玩野,坐係廚房飲咖啡玩手機,乜都唔肯做,到我開口叫佢做野就凶啤我!萬般無奈,唯有自己做番曬d野,當時我先剛生完出院。

同日,投訴我比佢既食物唔fresh唔healthy!d肉餅d番茄炒蛋我全家都係咁食,我食乜佢食乜都唔得!只能感嘆,工主多嬌貴!結論係完來想局我比food allowance,算唔同佢嘈,比佢。

接近每日都遲起身,竟反咬屈我只比佢訓好少,我間屋有cam,比番曬佢遲起身既片佢睇,先冇聲出!

每日我爭佢錢咁既面口,好憎同我女一間房,要訓另一間房!見工時唔係咁講😡每日就淨係要食要訓,佢每日只負責一樣家務,但十日有9日唔做!踢十腳先郁一郁,求其做一下,呢一點我都算,因為佢能用心湊b我乜都會忍!對我黑面發脾氣,佢乜都唔做我都忍!

最!最!最!大!問!題!

照顧嬰兒方面。睇少眼都出事,如將當時未滿月bb反轉放喺床,再不停拍打佢背部!初生反轉根本唔識透氣,我發現時bb已成隻紫曬色!!係紫曬色!!我真係哭出黎😢 又如將棉花棒塞落bb耳洞!!!😢 bb衫有屎有尿唔幫佢換!!經常將b放換片台走左去!!bb床有尿污糟邋遢唔處理!!飲完奶唔幫bb抹面抹嘴!!bb成塊面爛曬最黎要睇醫生查類固醇!😢

事緣尋日,6月6日。bb喊,唔肯理,我敲佢房門(佢走左去工人房訓),同佢講要餵b飲奶,過左約十分鐘,佢仲唔出黎,我再拍門,佢就一直凶啤我,我終於忍唔到,問佢記唔記得見工時我第一句問佢乜,佢點答.......

講左一輪,佢就坐係床,不停打電話,不停用通訊app,似係又搵佢d團體投訴我,如是者過左幾個鐘...... 告我唔到,又走番出黎,殺人咁款,拍枱拍凳,大力bound門!

佢昨晚走,正在搵工!睇下邊個咁唔好彩,養狼狗咬心口,請到你 ️終極黑面發脾氣拒絕工作不停作故仔話要告僱主既Torrex Eleonxx Martxxxx!1987年生!34歲!

熱賣及精選
引用:
原帖由 slimb 於 2021-6-7 04:50 PM 發表

海外菲,花左28000幾請佢,入屋到我炒佢,不足3個月!見工時已講明湊初生,半夜要起身,要同bb一間房,當時工主態度親切、笑容可掬地答應。

誰不知,3月中旬入屋。

工作態度方面。入到屋,第二日已開始玩野,坐係廚房飲咖啡玩手機,乜都唔肯做,到我開口叫佢做野就凶啤我!萬般無奈,唯有自己做番曬d野,當時我先剛生完出院。

同日,投訴我比佢既食物唔fresh唔 ...
叫你老公中出射爆佢先再炒鳩佢返菲律賓

引用:
原帖由 slimb 於 2021-6-7 04:50 PM 發表

誰不知,3月中旬入屋。

真係唔得惦

歪嘴嘅?

引用:
原帖由 無盡奔馳的烈車 於 2021-6-10 02:47 PM 發表

歪嘴嘅?
人品太差
相由心生

引用:
原帖由 slimb 於 2021-6-12 04:13 PM 發表

人品太差
相由心生
臭雞一隻係咁上下

引用:

誰不知,3月中旬入屋。

買即時既機票送佢返菲⋯  呢d咁垃圾既工人,簡直係禍害⋯

最!大!問!題!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]