• 瀏覽: 7,903
  • 回覆: 95
  • 追帖: 2
我知淘寶好方便,但係有時真係覺得屋企人淘寶玩得太過份
我明白,有啲嘢香港都係賣緊淘寶貨,仲要買貴百幾二百,呢啲上淘寶買我都覺得冇問題
但係有時淘寶都只係平兩三蚊,佢哋都要淘,其實平兩三蚊,又要等,我真係寧願落街搵,即買即有,又方便,又可以睇下貨先買……
其實我份人唔係太喜歡比完錢買嘢仲要等呢件事,如果係平好多,我OAKY,我等。但係平兩蚊等一個星期,真係浪費時間,有時買到返嚟唔啱用,又要等多一個星期……WTF

真係驚佢哋之後好似報導入面嗰啲人咁,食材食物都要淘寶……

熱賣及精選
引用:
原帖由 MANDELING 於 2021-6-4 02:43 PM 發表

我明白,有啲嘢香港都係賣緊淘寶貨,仲要買貴百幾二百,呢啲上淘寶買我都覺得冇問題
但係有時淘寶都只係平兩三蚊,佢哋都要淘,其實平兩三蚊,又要等,我真係寧願落街搵,即買即有,又方便,又可以睇下貨先買……:s ...
Bango!!

可能佢唔係貪平,只係唔想出街搵

係, 有啲人真係淘寶淘上癮

佢淘又唔係要你淘,睇開啲啦,
你自己用既嘢自己火速落街買,咪叫佢買咪得囉。

引用:
原帖由 MANDELING 於 2021-6-4 02:43 PM 發表

但係有時淘寶都只係平兩三蚊,佢哋都要淘,其實平兩三蚊,又要等,我真係寧願落街搵,即買即有,又方便,又可以睇下貨先買……:s ...
電腦真抵買,而且香港冇咁靚咁新。

班人淘開就有舖癮, 又覺得反正要集運所以就會一次過買多幾樣, 一次送晒落黎~
買完一次又一次, 不斷循環, 佢地已經係為淘而淘, 而唔係自己需要~

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-6-4 03:58 PM 發表

電腦真抵買,而且香港冇咁靚咁新。
電腦一係 MAC,一係自己砌,買乜

反正買開一次過買埋有乜嘢問題!?

兩蚊兩蚊咁慳,樓都買到

To lost in something you love is better than to win in something you hate.
引用:
原帖由 Yroinoi 於 2021-6-4 04:20 PM 發表

電腦一係 MAC,一係自己砌,買乜
買PC廠機 囉,去買係因為香港冇得賣 果D款。

附件

3A6333B9-32C5-496A-8C6D-C08B360B3C2C.jpeg(362.75 KB)

2021-6-4 10:09 PM

樣樣慳幾蚊,一年到晚慳唔少。

有時生活有 D 簡單野諗住屋企或公司附近會有, 點知搵一大餐都搵唔到, 乾脆淘寶搵, 等幾日收貨反而無周街去搵咁浪費時間.

有時迫於無奈要淘, 試過係香港揾粒電子零件,最後都係淘寶先有,粒零件$1.5,但郵費要$10

有D人買野買上癮

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]