• 瀏覽: 31,829
  • 回覆: 192
  • 追帖: 4
第一次出post, 多多見諒...

我讀大學時識咗個女仔, 成日一齊上堂, 所以感情好好
但慢慢咁, 我發現佢衣著打扮同我愈嚟愈似
身邊啲人都當我哋係孖公仔, 佢每次聽到好開心, 但我硬係覺得有少少唔自在
有一次我哋去買衫, 佢又同我揀同一款, 咁我專登揀一次佢唔中意既色, 點知佢又跟我買同色
我嗰下真係有啲唔舒服, 點解咩都要一樣呢

去到大學畢業要搵工, 佢問我搵咩工, 我冇諗太多, 就同佢講我報咗邊間咩職位
然後有一日我哋出街食飯時, 我收到間公司既電話話請我
我好開心同佢講呢個消息, 以為佢會登我開心, 點知佢黑咗臉, 好冷淡咁應我
我以為佢係因為未搵到工所以唔太開心, 都冇諗太多
但原來唔係......
我另一個朋友話我知, 原來A都apply咗同一間公司同一個職位
但佢連interview都冇, 所以聽到我有offer咪唔開心
呢件事我真係唔知, 我估唔到佢連搵工都同我搵同一份, 佢之前仲喺我面前話覺得呢間公司唔啱佢...

呢樣都唔係最恐怖, 最恐怖係我發現佢原來成日偷偷私底下whatsapp我男朋友
我男朋友覺得有啲唔對路, 所以坦白同我講, 我聽完真係好驚訝
我完全唔知佢想點, 點解樣樣都要學我?呢2件事如果冇人同我講, 我真係會一直被佢呃住...

熱賣及精選
引用:
原帖由 Sarahogo 於 2021-6-3 01:06 PM 發表

身邊啲人都當我哋係孖公仔, 佢每次聽到好開心, 但我硬係覺得有少少唔自在
有一次我哋去買衫, 佢又同我揀同一款, 咁我專登揀一次佢唔中意既色, 點知佢又跟我買同色

去到大學畢業要搵工, 佢問我搵咩工, 我冇 ...
乜叫 閏 密?
可能你優秀, 佢要模仿你,並戰勝你吧

笑死
係咪應該攤牌

引用:
原帖由 不知所位 於 2021-6-3 01:11 PM 發表

乜叫 閏 密?
可能你優秀, 佢要模仿你,並戰勝你吧
已更正, 謝

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-6-3 01:19 PM 發表

係咪應該攤牌
我唔敢, 我覺得佢有啲恐怖, 依家佢叫我出街我都推哂

引用:
原帖由 Sarahogo 於 2021-6-3 01:21 PM 發表

師姐 咁搞法都唔係辦法喎 唔攤牌講清楚你有排煩🥱

帶佢睇醫生

引用:
原帖由 Sarahogo 於 2021-6-3 01:21 PM 發表

做法正確.呢類人思想乖僻.無謂同佢講咁多
跟你衣著算,跟你搵工都算
最恐怖嘅係响你背後Whatsapp你男友
行為怪異.動作多多
防人之心不可無,把握時間搵第二個好朋友吧!

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-6-3 01:37 PM 發表

師姐 咁搞法都唔係辦法喎 唔攤牌講清楚你有排煩🥱
我唔係好知點開聲好, 依家男朋友block咗佢, 我諗佢都知難而退

引用:
原帖由 肥肥白白的膠樽 於 2021-6-3 02:31 PM 發表

做法正確.呢類人思想乖僻.無謂同佢講咁多
跟你衣著算,跟你搵工都算
最恐怖嘅係响你背後Whatsapp你男友
行為怪異.動作多多
防人之心不可無,把握時間搵第二個好朋友吧!
係呀, 愈諗佢愈怪, 初初識佢真係唔知佢係咁的人, 唉..... 日久見人心

引用:
原帖由 美羅 於 2021-6-3 02:48 PM 發表

係啦,我身邊啲檸蜜都時時打我男友煮意。
檸蜜?

引用:
原帖由 Sarahogo 於 2021-6-3 01:06 PM 發表

去到大學畢業要搵工, 佢問我搵咩工, 我冇 ...
其實佢係咪鬼,想搵個替身?

好似鬼故事

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]