• 瀏覽: 1,897
  • 回覆: 20
半年前12月減到體脂28 雖然都係好肥, 體重46
但係呢半年忍唔到口, 狂食又唔運動, 搞到而家反彈返56 KG
而家第一階段目標係落返50先
之後減返落45
終極目標係40
預計12月完成晒

2/6/2021
早餐 即食豆腐半盒 + 牛奶 300 ml
午餐 舒肥蒜香牛排 250g + 雞胸肉香腸 兩條 + 特製減肥炒飯細盒
晚餐 淨菜

熱賣及精選
引用:
原帖由 xdd1995 於 2021-6-2 08:37 PM 發表

半年前12月減到體脂28 雖然都係好肥, 體重46
但係呢半年忍唔到口, 狂食又唔運動, 搞到而家反彈返56 KG
而家第一階段目標係落返50先
之後減返落45
終極目標係40
預計12月完成晒

2/6/2021
早餐 即食豆腐半盒 + 牛奶 300 ml
午餐 舒肥蒜香牛排 250g + 雞胸肉香腸 兩條 + 特製減肥炒飯細盒
晚餐 淨菜
減肥食香腸

熄燈,鎖門,爆大鑊
點解會狂食?點解會唔做運動?不如檢討咗先。
如果唔係,出年一樣上半年增肥下半年減肥。
仲要每一次反彃會比上一次更難減。

45kg已差不多吧! 40Kg會唔會太瘦呀?
香港女仔一味只追求瘦 其實瘦不代表健康!
女性脂肪有保護內臟作用 而且過瘦沒線條都唔靚啦!

引用:
原帖由 spike 於 2021-6-2 21:24 發表

45kg已差不多吧! 40Kg會唔會太瘦呀?
香港女仔一味只追求瘦 其實瘦不代表健康!
女性脂肪有保護內臟作用 而且過瘦沒線條都唔靚啦!
你又唔知人哋有幾高。

引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-6-2 11:09 PM 發表

你又唔知人哋有幾高。
用正常女仔高度去推測都瘦啦
除非你話佢係哈比人啦

你幾高?如果減到40好似又太瘦🤣

我都試緊減,平時盡可能都唔食澱粉,同埋日日會做下運動郁下個人,慢慢黎唔辛苦都減左4kg左右
不過想講最近試緊隻so-call減肥產品,唔知係心理作用定咩,食左幾日,正常食野體重會跌,狂食到好飽先會升少少,過2日又會跌返,好amazing🤣🤣🤣

引用:
原帖由 FatPo99 於 2021-6-3 01:28 PM 發表

你幾高?如果減到40好似又太瘦🤣

我都試緊減,平時盡可能都唔食澱粉,同埋日日會做下運動郁下個人,慢慢黎唔辛苦都減左4kg左右
不過想講最近試緊隻so-call減肥產品,唔知係心理作用定咩,食左幾日,正常食野體重會跌,狂食到好飽先會升少少,過2日又會跌返,好amazing🤣🤣🤣
所謂減肥產品

一係無效,呃9啲蠢人

一係有效不過以傷身為代價,for啲又懶又無紀律嘅人

熄燈,鎖門,爆大鑊
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-6-2 11:09 PM 發表

你又唔知人哋有幾高。
比你減到咪又係喪食反彈

引用:
原帖由 阿民.. 於 2021-6-4 19:02 發表

比你減到咪又係喪食反彈
咪係囉。好彩減嗰個唔係我唧。

引用:
原帖由 purplerain70 於 2021/6/2 21:20 發表

點解會狂食?點解會唔做運動?不如檢討咗先。
如果唔係,出年一樣上半年增肥下半年減肥。
仲要每一次反彃會比上一次更難減。
講得啱呀~ 想減肥成功要調整好心態先~
(疫情令人少咗運動+留喺屋企食嘢都可能有關係)

我都盡量tune緊運動能夠成為日後生活一部分

你幾高先?

你講個種係咪保健品啊?我都食緊隻解脂酵素幾好又方便,餐前食就可以隔油隔脂。有時cheat day食得過份左都冇咁驚,真係冇重到,仲keep到個體重。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]