• 瀏覽: 14,714
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
喺屋企,老媽子話一,老豆唔會話二。尤其老媽子性格好野蠻,真係得老豆先頂得順佢

以前父親節我哋都係搵間餐廳食飯,好普通咁過,冇話特別預備咩禮物。反而年年母親節,一定出去食大餐,又花又禮貌,務求老媽子開開心心。

但老媽子今日居然問我意見,原來佢想買嘢送俾老豆!真係唔似佢!平時都係老豆送嘢俾錢!冇見過老媽子送俾佢!

一問之下,老媽子先支支吾吾話原來父親節正日係佢哋相識40周年,佢想俾個驚喜老豆!

真係估佢唔到,咁就40年,以前一直以為老媽子唔著緊老豆,估唔到佢都有咁浪漫既一面

熱賣及精選
引用:
原帖由 kwma 於 2021-5-31 06:26 PM 發表

二人食地畸唇
有得諗

引用:
原帖由 春天可愛的湯圓 於 2021-5-31 08:54 PM 發表

咁你諗到未?
睇下你哋有咩意見

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-5-31 09:43 PM 發表

你要醒目。
先通水比老豆,父親節係40週年。
如果你老豆被問到口啞啞,家變都似。
另外,叫老豆唔好大安旨意,40週年係雙方。
如果,只有老母花心思,老豆冇準備……命案都有可能。
記住,魔鬼在細節,小心行事,保平安。
師兄你醒,我都唔知老豆記唔記得!

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-6-1 12:42 PM 發表

你阿媽最醒。
佢唔同你講,全世界可能都唔知。
你老豆,花,朱古力,金鍊仔,唔少得。
老豆今次實大出血

引用:
原帖由 LYC09 於 2021-6-1 03:42 PM 發表

買咩比你老豆都其次,  重點都真係要提老豆比番驚喜你媽子!
今晚返去問下老豆g唔g先

引用:
原帖由 哈哈鏡 於 2021-6-1 08:29 PM 發表

買個拮穿咗窿嘅避孕袋送比佢,新年就喜上加喜
唔好玩我啦

引用:
原帖由 春天可愛的湯圓 於 2021-6-1 11:37 PM 發表

你訂定一個蛋糕,大細無所謂,上面寫住「40周年結婚紀念日快樂」
叫老竇去金舖買條手鍊
叫阿媽去金舖買隻介子
以後大家帶住佢開開心心😉

樓主你係仔定女f?
唔係結婚呀, 相識咋, 結婚老豆應該記得 我仔嚟

引用:
原帖由 豪三子 於 2021-6-2 05:46 AM 發表

我做仔既。訂左1千蚊啤酒過佢飲。都算唔話得。青島。生力。嘉士伯。朝日。札幌
老豆喜唔喜歡

話說尋日問老豆g唔g 6月20咩日子,佢連父親節都唔記得,所以佢真係唔記得咗係佢同老媽子相識40週年,好采提一提佢,如果唔係家變都似。

引用:
原帖由 寧可信其有定無 於 2021-6-2 01:29 PM 發表

海景酒店一家人自助餐
跟住你就送stayation 比爸爸媽媽
訂埋個細蛋糕同氣泡酒上房
等佢地自己浪漫一下
變咗係我俾錢

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-6-2 03:29 PM 發表

你甘乖仔。
老豆有冇醒你先。
冇呀,佢只係掛住老媽子嗰份禮物,邊到記得我

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-6-2 04:50 PM 發表

相識40年都仲記得, 勁
樓主, 等錢洗嘅話, 問你老豆借都唔好問你娘親借, 實記得追你還
你知啲女人好多日子記,咩咩紀念日都一大餐

引用:
原帖由 寧可信其有定無 於 2021-6-2 05:36 PM 發表

好難得父母可以一齊健康㩦手渡過40年架
最多貼少少幫下老豆, 自己老婆自己tum

引用:
原帖由 ame3738 於 2021-6-3 12:23 AM 發表

如果你老豆無d得體既表示就真係大檸樂
老豆表示大出血

主題標籤 #父親節
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]