• 瀏覽: 21,319
  • 回覆: 273
  • 追帖: 7
如題,會唔會覺得係一個遺憾?身邊朋友有啲都生左, 睇見人地家庭好似好完整, 自己又冇. 好矛盾.....

老公覺得我哋一直唔適合有小朋友,佢都覺得會好辛苦, 份工太忙。所以唔想夜晚返去再返第二份工.

本身自己性格中意周圍去同自由.

熱賣及精選
引用:
原帖由 袋中純情的膠袋 於 2021-5-31 12:13 PM 發表

如題,會唔會覺得係一個遺憾?身邊朋友有啲都生左, 睇見人地家庭好似好完整, 自己又冇. 好矛盾.....

老公覺得我哋一直唔適合有小朋友,佢都覺得會好辛苦, 份工太忙。所以唔想夜晚返去再返第二份工.

有些人後生時吾想生,到四五十歲後悔無生,尤其是當他們開始擔心年老之後無人照顧。

唔生就唔算係一個完整既人生。

凝望着你
唔生可能人生唔完整,但一定唔會令人生有憒憾。

睇你鍾唔鐘意細路,鐘意就生,唔鐘意+無能力就唔好生。

引用:
原帖由 碌碌無限 於 2021-5-31 07:25 PM 發表

唔生可能人生唔完整,但一定唔會令人生有憒憾。
唔識講內心嘅感受,好似比起其他人生命裡少左樣野

我都好想為另一半生小朋友,但住都成問題,真係唔敢諗生...

如果想生小朋友 有仔應該後生生

一d問題都冇喎
各個人都有自己既生活模式

養小朋友不簡單的,心力、錢、時間,決一不可

引用:
原帖由 袋中純情的膠袋 於 2021-5-31 12:13 PM 發表

大把

唔鍾意小朋友,所以無諗過生。亦都唔後悔。

生bb , 一結婚就好生啦!
唔生咁不如唔好結

引用:

這個就因人而已,畢竟遺憾不遺憾現在不知道等以後才會慢慢明白。但是沒有孩子總覺得家庭還是不夠完整

引用:

我係上年檢查有卵巢問題,亦無男朋友,現在個肚突起,經常被街上嘅人話我有左。
我有其他病,其中一隻無食好耐嘅藥,醫生話:食過一次之後如果有左一係流產或畸

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]