• 瀏覽: 8,965
  • 回覆: 101
  • 追帖: 2
估唔到而家啲仔咁早熟,19歲就已經以為自己夠成熟,仲追大姐姐,始終我工作,他還讀大學,level唔同,社會經驗人生觀唔同,根本完全唔夾,同佢講好多次佢都當耳邊風。

我有時笑他「你不想努力了,但我仍然要努力工作」佢話將來畢業一定揾到份人工高工作,聽完心中覺得佢幼稚,唔知現在巿場咩環境,真係講句「小朋友,咪玩啦」。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Rowena。。 於 2021-5-30 05:44 AM 發表

估唔到而家啲仔咁早熟,19歲就已經以為自己夠成熟,仲追大姐姐,始終我工作,他還讀大學,level唔同,社會經驗人生觀唔同,根本完全唔夾,同佢講好多次佢都當耳邊風。

我有時笑他「你不想努力了,但我仍然要努力工作」佢話將來畢業一定揾到份人工高工作,聽完心中覺得佢幼稚,唔知現在巿場咩環境,真係講句「小朋友,咪玩啦」。
作文定真實

引用:
原帖由 Rowena。。 於 2021-5-30 05:44 AM 發表

好在你仲清醒
現家唔祗女仔揾CANDY DADDY,
而家男仔都揾CANDY NANNY

咁樓主你都好幼稚好守舊
睇嘢唔識睇長線,簡單嚟講係短視
例如你有冇儲蓄、投資
如果冇,你就真係短視
冇增值潛力概念
因為人都係一樣,人會增值
而且你仲自視過高,狗眼看人低添
例如你返咗咁多年工
你應該已經喺個高職位上面
但你最初都係由低做起
你都曾經唔鍾意畀人睇死
但你依家就係睇低人
如果你係人哋上司你都唔係個好上司
你依家唔識珍惜呢個小鮮肉
將來一定後悔
因為呢種機會過咗就永遠冇

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:

可能天真果個係你,男人無論幾多歲都只係想同女人扑野⋯⋯

引用:

讀醫都買吾到淺水灣
要住垃圾樓....

引用:
原帖由 Mkymky930 於 2021-5-30 12:06 PM 發表

作文定真實
你未遇過

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-5-30 12:19 PM 發表

好在你仲清醒
現家唔祗女仔揾CANDY DADDY,
而家男仔都揾CANDY NANNY
只覺得佢可能太young根本未知是否喜歡,尤其出來社會工作後,人大了成熟了睇野唔同咗,無讀書時代咁簡單,到時才清楚究竟甚麼人才適合自己。

引用:
原帖由 黃昏日落 於 2021-5-30 12:53 PM 發表

咁樓主你都好幼稚好守舊
睇嘢唔識睇長線,簡單嚟講係短視
例如你有冇儲蓄、投資
如果冇,你就真係短視
冇增值潛力概念
因為人都係一樣,人會增值
而且你仲自視過高,狗眼看人低添
例如你返咗咁多年工
你應該已經喺個高職位上面
但你最初都係由低做起
你都曾經唔鍾意畀人睇死
但你依家就係睇低人
如果你係人哋上司你都唔係個好上司
你依家唔識珍惜呢個小鮮肉
將來一定後悔
因為呢種機 ...
又不是睇低佢,只是自己經歷過這年輕階段,覺得他睇世界太簡單,未必清楚自己是否真正喜歡及適合。

引用:
原帖由 二話不銳 於 2021-5-30 12:59 PM 發表

大家思維都吳同。點愛😢😢
始終工作同讀書是兩種心態兩個世界

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-5-30 01:46 PM 發表

可能天真果個係你,男人無論幾多歲都只係想同女人扑野⋯⋯
我不是講這方面,只是他還在讀書階段,睇野太簡單,出來社會工作後,他才明白認識自己,成熟D,待人處事思想會夾D。

引用:
原帖由 n5eee 於 2021-5-30 01:58 PM 發表

讀醫都買吾到淺水灣
要住垃圾樓....
還在讀書階段,諗野會比較理想化,與現實有段距離。

引用:

小鮮肉?

引用:
原帖由 上海妹 於 2021-5-30 03:18 PM 發表

小鮮肉?
19歲,算是小鮮肉啦,有D似焦浩軒。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]