• 瀏覽: 14,750
  • 回覆: 72
+2
引用:
原帖由 工廠男 於 2021-6-1 12:50 PM 發表

我都希望你身體健康。
不要少看糖尿病,有好多好嚴重問題。
我知道,謝謝你的關心呀!

引用:
原帖由 bq87kl 於 2021-6-1 02:28 PM 發表
繼續,加油喔
我一定會

引用:
原帖由 大嶼山之肥花 於 2021-6-1 09:26 AM 發表

我已經食了很多菜,梳打餅是護士叫我當下午茶食,我會改一改,我會食低糖生果呀!
真係靠害
梳打餅出名係垃圾食物,同薯片差不多
多數都係高脂、高鈉、精製澱粉,升糖指數高
就算健康既人都應該少食,何況有糖尿病...

引用:
原帖由 大嶼山之肥花 於 2021-6-1 09:23 AM 發表
多謝各位的祝福,我會努力,報告一下,我最高峰時在4月27日在醫院時15度,琴日睇完糖尿病姑娘,檢查完得4.3度,護士都話我正常返啦!😆😆😆
呢個係好開始👍🏻
血糖有上有落,可以的話,自己買部驗血糖機,自己監察住
雖然我無糖尿病,但我自己會間中會測量

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 stonelady 於 2021-6-2 10:49 AM 發表

呢個係好開始👍🏻
血糖有上有落,可以的話,自己買部驗血糖機,自己監察住
雖然我無糖尿病,但我自己會間中會測量
我買了血糖機

引用:
原帖由 stonelady 於 2021-6-2 10:46 AM 發表

真係靠害
梳打餅出名係垃圾食物,同薯片差不多
多數都係高脂、高鈉、精製澱粉,升糖指數高
就算健康既人都應該少食,何況有糖尿病...
唔食梳打餅,可以食咩

引用:
原帖由 大嶼山之肥花 於 2021-6-2 12:45 發表

唔食梳打餅,可以食咩
食乜都有人challenge。
食nuts又話脂肪高,食生果又話糖份高。

我case同樓主差唔多~
有兩高 (血壓暫時OK)

我係靠運動降血糖降贍固醇。近排食糖尿藥+做運動到差啲糖血低添…

引用:
原帖由 tsubomimitsu 於 2021-6-2 04:13 PM 發表
我case同樓主差唔多~
有兩高 (血壓暫時OK)

我係靠運動降血糖降贍固醇。近排食糖尿藥+做運動到差啲糖血低添…
我都要食糖尿藥,我都有做運動,我地一齊加油啦!

引用:
原帖由 大嶼山之肥花 於 2021-6-2 20:34 發表

我都要食糖尿藥,我都有做運動,我地一齊加油啦!
你點樣發現自己有糖尿病㗎?

引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-6-2 09:24 PM 發表

你點樣發現自己有糖尿病㗎?
我在標題都有寫,我係經期好不準去睇醫生,醫生轉介我去看婦科,婦科醫生叫我去抽血和去驗糖尿,可能因為我肥,所以順便驗麻糖尿,跟住就發現了啦!

引用:
原帖由 高達笨拙的大樹 於 2021-6-3 04:57 PM 發表
加油
我會,多謝

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]