• 瀏覽: 3,921
  • 回覆: 46
運動熱量消耗並不是想像中咁大
控制飲食比運動更見效果 當然有運動都係好
就算減唔到肥 對身體健康有幫助

熱賣及精選
總知支出>吸收就會瘦
所以要計自己每日食幾多卡路里先減到

引用:
原帖由 bq87kl 於 2021-6-1 02:33 PM 發表

運動要配上飲食
每晚不食主食可以嗎

引用:
原帖由 spike 於 2021-6-5 10:04 PM 發表

運動熱量消耗並不是想像中咁大
控制飲食比運動更見效果 當然有運動都係好
就算減唔到肥 對身體健康有幫助
每天只食家裏飯菜,7分飽

引用:
原帖由 siuleilomo 於 2021-6-7 09:48 PM 發表

總知支出>吸收就會瘦
所以要計自己每日食幾多卡路里先減到
非常感謝

引用:
原帖由 萬家有頭巾 於 2021-6-2 08:50 PM 發表

運動把身上得肉肉收緊,體重1個月應該變化不明顯。
還是要長期堅持,現在有點厭煩做運動

引用:
原帖由 冬眠義救星 於 2021-6-5 03:08 PM 發表

加油,正常飲食注意高熱量糖類嘅就唔好食了,慢慢就減下嚟了
好的,非常感謝

引用:
原帖由 山邊珍貴的樓主 於 2021-6-4 10:54 AM 發表

論上可以啊,關鍵得堅持
現在已經有點煩做運動

引用:
原帖由 愛吃的小貓 於 2021-5-25 03:48 PM 發表

每天運動,沒有食減肥餐,會不會瘦,已經堅持一個月,體重毫無變動,一定要食減肥餐嗎
如果不要飲凍飲, 因很多糖份,
餐廳叫熱飲去糖, 效果會較好。

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2021-6-15 04:23 PM 發表

如果不要飲凍飲, 因很多糖份,
餐廳叫熱飲去糖, 效果會較好。
戒糖是吧

引用:
原帖由 愛吃的小貓 於 2021-6-9 11:09 AM 發表

還是要長期堅持,現在有點厭煩做運動
咁快就厭做運動 點堅持到落去呀?
反而你試試控制飲食 每天先1500卡路里內
唔做運動睇下效果 習慣後再減到1300卡路里內
應該會比你只運動不控制飲食 更看到效果

引用:
原帖由 spike 於 2021-6-15 06:53 PM 發表

一碟乾炒牛河,加杯奶茶,已經1500

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 spike 於 2021-6-15 06:53 PM 發表

奧林匹克健美先生chris bustmed一日只掫取1800卡路里
身型靚到爆

引用:
原帖由 spike 於 2021-6-15 18:53 發表

唔節食嗰陣打回原形,分分鐘肥過以前。

食減肥餐

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]