• 瀏覽: 548
  • 回覆: 7
熱賣及精選
引用:
原帖由 Zez 於 2021-5-24 06:43 AM 發表

但我怕BB被傭工虐待,新聞也有報道過。
不過照顧BB,就不能投身社會,我怕脫節。
很矛盾。
你BB係仔定女?

引用:
原帖由 Zez 於 2021-5-24 06:43 AM 發表

很矛盾。
你想全家中変種病毒咪請囉,你要去死我吾會阻你

吾好話我黑心,你地咁L鍾意揾賓妹印妹....鬼吾望你地中晒N501Y, E484K, B1617
變種新冠病毒株

引用:

很矛盾。
我話你on9驚你嬲,如果你當初吾L生就吾使揾賓妹印妹累人累己,個d賓妹印妹個個都身懷変種病毒,我已經比佢地搞L到要全棟大廈強檢好多次

引用:

很矛盾。
比高少少人工囉, 呢個世界 為咗錢 佢就會 做好的,至少 被炒 佢未必搵到 高人工⋯ 同埋屋企裝 cam啦,有D顧忌。

重要 去大公司請, 會聽話D, 因多冇人冇物 姐姐 會搵大公司搵工,香港冇壞朋友會好D。

唔好搵大老,三十歲有小孩就好,至少自己有細路,回教徒驚有報應唔敢亂黎⋯

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-5-25 11:30 PM 發表

比高少少人工囉, 呢個世界 為咗錢 佢就會 做好的,至少 被炒 佢未必搵到 高人工⋯ 同埋屋企裝 cam啦,有D顧忌。

重要 去大公司請, 會聽話D, 因多冇人冇物 姐姐 會搵大公司搵工,香港冇壞朋友會好D。

唔好搵大老,三十歲有小孩就好,至少自己有細路,回教徒驚有報應唔敢亂黎⋯
佢為咗錢 最驚佢吾係做好的,而係打斧頭、偷僱主的財物去変賣

引用:

很矛盾。
盡可能我不會請外俌照顧bb
但如兒童有五六歲,就外傭也可
bb重要定工作重要?
我識有d人照顧bb三五年後再投身工作
其實不是你想像中難
如你照顧bb同時,也update business, social News

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]