• 瀏覽: 2,911
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
想請問
1.邊粒比較好
2.邊粒性價比最高
謝謝

5萬頭
1.00 D SI1 2213534198
1.01 E SI1 2377875500
1.00 F SI1 6217339797
1.01 F SI1 6352520504
1.00 F SI1 6352215457
1.00 F SI1 2354206018
1.11 G SI1 2358520501
4萬中
1.00 F SI2 5383601821
1.01 G SI1 6352527531
4萬頭
1.01 G SI1 2377485151

熱賣及精選
整體來說比例有問題,太多瑕疵種類,Indented Natural及Natural頗嚴重。

Indented Natural鋸齒天然面,意思是有凹凹凸凸的表面不平滑囉,如果石面有IndentedNatural鋸齒天然面,我就接受唔到,如果石底而且少的話就可以考慮囉!

Natural天然面,意思是粒石已經打磨仍然保留原石的岩岩巉巉表面,如果石面有 Natural天然面,我就接受唔到,如果石底而且少的話就可以考慮囉!

整體來說比例很差,留意下有無黑屎

整體來說用放大鏡睇羽毛裂紋會否嚴重,勉強ok啦

整體沒有太大問題。

整體來說羽毛裂紋過多

比例嚴重有問題,Natural天然面在石面

Natural天然面,意思是粒石已經打磨仍然保留原石的岩岩巉巉表面,如果石面有 Natural天然面,我就接受唔到,如果石底而且少的話就可以考慮囉!

比例有問題,尤其是台面過細

比例嚴重有問題,頭大身細畸形。

整體來說用放大鏡睇羽毛裂紋會否嚴重,勉強ok啦

引用:
原帖由 bobojit 於 2021-5-22 11:37 PM 發表

整體沒有太大問題。
版主 首先辛苦你了 謝謝你 想問一下

Comments
Clouds are not shown. Surface graining is not shown
有冇問題怕不怕?

比例嚴重有問題,而且幾污糟邋遢

引用:
原帖由 樓下瘦羊羊 於 2021-5-22 11:51 PM 發表

版主 首先辛苦你了 謝謝你 想問一下

Comments
Clouds are not shown. Surface graining is not shown
有冇問題怕不怕?
少問題

引用:
原帖由 bobojit 於 2021-5-22 11:59 PM 發表

少問題
版主 如果你 你會選擇哪一粒 還是重新再搵過🙏🙏

引用:
原帖由 樓下瘦羊羊 於 2021-5-23 12:04 AM 發表

版主 如果你 你會選擇哪一粒 還是重新再搵過🙏🙏

這粒啦,用放大鏡睇下羽毛裂紋會否太嚴重便可以

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]