• 瀏覽: 648
  • 回覆: 11
本身冬天會搽cream, 但依家夏天唔會搽啦, 太笠, 不過返工office開行冷氣, 勁乾...我呢幾日沖完涼, 皮膚仲開始有好緊嘅感覺, 衰過冬天咁, 唉

熱賣及精選
試下搽娥羅納英,我冬天搽佢保濕好潤,好有用

有冇搽lotion? 就算係夏天都要補濕, 特別係室內開冷氣都會乾

過來人~ 而家夏天都會係公司放支細細支QV lotion, 一乾就用下, 先唔會乾到痕, 咁轉季就唔會好麻煩

最近面部皮膚唔知想點,好敏感,一撻撻紅又生粒粒,搽cream又太油,唔搽又太乾

引用:
原帖由 kenny1032 於 2021-5-21 11:26 PM 發表

最近面部皮膚唔知想點,好敏感,一撻撻紅又生粒粒,搽cream又太油,唔搽又太乾
玫瑰座艙?

引用:
原帖由 sally126 於 2021-5-21 23:31 發表

玫瑰座艙?
睇普通科醫生話係敏感和可能係口罩肌,食和搽左幾日藥好返d,但戶外曬左幾個鐘又開始紅

唔知係咪年紀愈黎愈大,搞到皮膚都容易乾,保濕功能好鬼重要,反而香唔香係其次,同埋沖涼D水唔好用咁熱

敷多啲mask

引用:
原帖由 qqtracyqq 於 2021-5-21 10:42 PM 發表

過來人~ 而家夏天都會係公司放支細細支QV lotion, 一乾就用下, 先唔會乾到痕, 咁轉季就唔會好麻煩
屋企用緊佢隻沖涼,之前睇過咁多隻得佢沖得乾淨之餘又唔會有香料同色素呢啲!
之後用埋lotion就算開行冷氣都唔會覺得乾

引用:
原帖由 gichiying 於 2021-5-22 10:58 AM 發表

唔知係咪年紀愈黎愈大,搞到皮膚都容易乾,保濕功能好鬼重要,反而香唔香係其次,同埋沖涼D水唔好用咁熱
我都好怕笠, 所以試左好多product~ 呢支lotion算係清爽得來又補到濕, 係我去左澳洲做野時個親戚叫我試, 佢話係澳洲呢個brand係最出名好多人都用, 真係一用左就返唔到轉頭, 所以屋企就買1L大大支慢慢用, 手袋就放支細細支去到公司用

引用:
原帖由 qqtracyqq 於 2021-5-23 12:01 PM 發表

我都好怕笠, 所以試左好多product~ 呢支lotion算係清爽得來又補到濕, 係我去左澳洲做野時個親戚叫我試, 佢話係澳洲呢個brand係最出名好多人都用, 真係一用左就返唔到轉頭, 所以屋企就買1L大大支慢慢用, 手袋就放支細細支去到公司用
QV 話可以搽埋面喎,有冇試過?搽埋面同眼位會唔會有油脂粒㗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]