• 瀏覽: 2,614
  • 回覆: 15
我以前把頭髮好柔順好靚
但本身屬於油性頭髮
所以用好多去油產品
但完全冇查過護髮素
而家反而把頭髮乾得濟
成把掃把咁
真係好後悔點解唔好好保護🤦🏽‍♀️
有冇人可以話我知點拯救我把頭髮?
好傷心冇咗把秀髮😭😭

去專業髮廊做護理。。

引用:
原帖由 空虛寂寞冷 於 2021-5-17 10:55 PM 發表
我以前把頭髮好柔順好靚
但本身屬於油性頭髮
所以用好多去油產品
但完全冇查過護髮素
而家反而把頭髮乾得濟
成把掃把咁
好傷心冇咗把秀髮😭😭
我有用開天然洗髮水同髮尾油的,所以去剪頭髮洗頭時啲姐姐都會話我頭髮好多又靚又無開義,我可以介紹我用開的😊

引用:
原帖由 空虛寂寞冷 於 2021-5-17 10:55 PM 發表
我以前把頭髮好柔順好靚
但本身屬於油性頭髮
所以用好多去油產品
但完全冇查過護髮素
而家反而把頭髮乾得濟
成把掃把咁
好傷心冇咗把秀髮😭😭
食少D油炸可能少D頭油

引用:
原帖由 春天高筍盤 於 2021-6-5 02:37 AM 發表

我有用開天然洗髮水同髮尾油的,所以去剪頭髮洗頭時啲姐姐都會話我頭髮好多又靚又無開義,我可以介紹我用開的😊
想知!

別人教我一個辦法,每日可以用手指按摩頭皮,輕輕揉或者輕輕敲,不要用力,可以保護頭髮

最近特別火的頭療效果很好,只要你去的地方給你用的產品質量要保障就會有效果

去到咁嘅程度焗油啦 焗番幾次啦 如果你捨得使錢 卓出面嗰啲髮型屋啦 如果慳慳哋就買嘢返屋企自己整啦 平時洗頭用返普通嗰啲洗頭套裝有護髮素得啦 不過你咁嚴重應該用髮膜取代護髮素 平時搽多啲髮尾油 應該係每一次都查 但只可以查中間或者發尾 千祈唔好搽髮根 咁樣會塞毛孔 搽髮根又搽髮根嘅產品 有啲係活髮真髮嘅 有啲係護理頭皮每個一段日子要清潔頭皮 就會用到搽髮根嘅產品 會話令啲頭髮生長好啲 其實而家出邊林林種種嘅洗頭水護髮素髮膜發美遊 如果用風筒吹頭就唔好開咁熱囉 如果用開嗰啲美髮鉗嘅 搽番多啲營養產品先至整囉 不過淨係呢啲都唔夠㗎 要頭髮靚呢 飲食都有關係㗎 食啲對頭髮好嘅食物囉 有好多天然食物都對頭髮好 亦有啲維他命 對頭髮好 你自己出去行下睇下揀乜 頭髮要養㗎 同埋要時間 男仔就好啲啦到時到候剪咗佢 女仔對頭髮真係要花啲心機

最好請教醫生。

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2021-7-17 10:31 AM 發表
去到咁嘅程度焗油啦 焗番幾次啦 如果你捨得使錢 卓出面嗰啲髮型屋啦 如果慳慳哋就買嘢返屋企自己整啦 平時洗頭用返普通嗰啲洗頭套裝有護髮素得啦 不過你咁嚴重應該用髮膜取代護髮素 平時搽多啲髮尾油 應該係每一次都查 但只可以查中間或者發尾 千祈唔好搽髮根 咁樣會塞毛孔 搽髮根又搽髮根嘅產品 有啲係活髮真髮嘅 有啲係護理頭皮每個一段日子要清潔頭皮 就會用到搽髮根嘅產品 會話令啲頭髮生長好啲 其實而家出邊 ...
多謝你答得咁詳盡!而家用返護髮素冇咩事la

引用:
原帖由 空虛寂寞冷 於 2021-7-17 06:09 PM 發表

多謝你答得咁詳盡!而家用返護髮素冇咩事la
其實我多口啫 其實頭髮對男女都好緊要 尤其是女仔 因為男人通常到咁上下都會剪頭髮 但係女人最keep住把長頭髮 其實呢你記住用埋護髮素啦 多分啲洗頭水護髮素幾好嘅 啲泡沫又豐富 有幾潤 又抵用 周圍都有得賣 你只要另外配返啲髮尾油 髮膜咁樣 不過有時都要轉下 唔好用死一隻洗頭水 頭髮習慣咗呢 就要轉下啦 我最長嗰陣時留到咁曬個籮柚 而家冇咁暢啦 唔知點解我前度特別鍾意玩我把頭髮 以前曾經同佢經歷分手嘅時候剪到好短 畀佢鬧咗好耐

而家天氣熱一日洗幾次頭 呢個又經濟又抵用好好用添 買埋支護髮素都係好平 佢仲有髮網同埋好似一分鐘焗油 佢仲有 其他線嘅洗頭水 護髮素沖涼液洗面膏 好似潤膚乳液都有㗎 不過就難搵啲 我好鍾意佢嗰種香味又抵用

參考

去做啲頭皮護理treatment搞返好個頭皮先,平衡返油脂分泌,頭髮自然好,我反而就乾性成日有頭皮同髮尾長期開叉,之後係dawn hair lab搞返好,做treatment 做到訓著咗😂

我頭髮都係好油啊 第二日唔洗就睇上去好邋遢不修邊幅

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]