• 瀏覽: 1,151
  • 回覆: 17
皮膚都出左事,粒粒好多…
明明都好番D,唔知係咪天氣又熱左,又返發好多粒粒
點算好…我搽好多精華都好似無咩用ge

熱賣及精選
搽太多化學野對皮膚好大負擔,用岩好過用得多野呀…

用無油精無色素天然d嘅護膚品吧。搵啱適合自己搽嘅先好。

你平時護膚過程係點?

正常係搵返岩自己肌膚狀態嘅洗面產品,每次洗面唔好超過45秒,襯面仲有微濕,直接搽面霜就足夠。

有時生粒粒係你對肌膚過補嘅緣故,再加上被你焗一焗,咩都出哂黎。護膚過程最重要嘅係清潔過程,只有清潔好,肌膚個底好,就會減少好多肌膚問題嘅出現。

可以轉用防敏口罩 (牛油紙底)

呢排出汗多, 要時常更換口罩

濕左既口罩唔用得

我自己用organic skincare,皮膚穩定好多無咩呢D情況出現

引用:
原帖由 ma9922 於 2021-5-14 08:21 PM 發表

用無油精無色素天然d嘅護膚品吧。搵啱適合自己搽嘅先好。
係,太厚,太多香精皮膚好易有炎症,或者太潤都會易起粒粒

飲食習慣都要改,儘量食少d燥熱野,得閒食多d detox野,身體同皮膚會乾淨好多

引用:
原帖由 左走右走一個人 於 2021-5-17 05:02 AM 發表

你平時護膚過程係點?

正常係搵返岩自己肌膚狀態嘅洗面產品,每次洗面唔好超過45秒,襯面仲有微濕,直接搽面霜就足夠。

有時生粒粒係你對肌膚過補嘅緣故,再加上被你焗一焗,咩都出哂黎。護膚過程最重要嘅係清潔過程,只有清潔好,肌膚個底好,就會減少好多肌膚問題嘅出現。
同埋唔好大大力捽!!有時皮膚一受刺激就更加難好番~

引用:
原帖由 dinglingw 於 2021-5-18 04:45 PM 發表

我自己用organic skincare,皮膚穩定好多無咩呢D情況出現
organic skincare係咪真係有用D?

引用:
原帖由 左走右走一個人 於 2021-5-17 05:02 AM 發表

你平時護膚過程係點?

多謝你!可能我搽好多野咁我試下減少D先...
哇!我仲以為洗大力少少會乾淨d,我個d會比較深層清潔,睇黎都要快少少洗

引用:
原帖由 dinglingw 於 2021-5-18 04:45 PM 發表

你用咩skincare好番?我每次轉季/m come叮皮膚都出晒事,唔知搽咩好

引用:
原帖由 manyuen.chu 於 2021-5-18 06:21 PM 發表

飲食習慣都要改,儘量食少d燥熱野,得閒食多d detox野,身體同皮膚會乾淨好多
thank you...可能我要介下口...(鐘意食0食

引用:
原帖由 犯法呀 於 2021-5-25 02:46 PM 發表

你用咩skincare好番?我每次轉季/m come叮皮膚都出晒事,唔知搽咩好
我用開pink house個Louelza洗面奶,呢個大推!又唔會緊繃,去粉刺又有用唔刺激><

引用:
原帖由 真係唔該哂~! 於 2021-5-20 07:48 PM 發表

organic skincare係咪真係有用D?
因為我本身皮膚比較易受刺激,好易出問題...我覺得長期用皮膚d問題係有睇得出好番好多
無咁易敏感,不過我用開就無再點轉XD建議要試organic skincare都係大少少既brand到買好D,佢地入貨起碼會safe d先

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]