• 瀏覽: 4,080
  • 回覆: 53
如題

熱賣及精選
有這種想法,說明你未準備好養小孩。

Prison Break ,好刺激

最少坐18年先放監,18年都冇自由又困身,諗起都覺得慘

引用:
原帖由 tts01 於 2021-5-10 11:26 PM 發表

18年咁少???
養兒100歲,長憂99..............
到你息勞往生之日都仲要為兒女擔憂!

情似朝露轉瞬逝,
夕陽西下淚滴凝。
嘗盡千苦與萬痛,
此後天涯各西東。
引用:
原帖由 tts01 於 2021-5-10 11:26 PM 發表

樓主咁唔成熟又唔夠鍾意小朋友,千祈唔好生,無謂害左個小朋友

一定預左無私人時間,又要早起。
去邊玩睇咩戲都會以小朋友先。
仲要搞到自己好撈氣,當訓練自己耐性和eq啦。
好多野好易唔記得,但小朋友d野就要記得清清楚楚,返學功課測驗補習興趣班......

引用:
原帖由 tts01 於 2021-5-10 09:26 PM 發表

如題
係呀,冇咁易出去揾 fwb,sp,sl

係港爸媽有意無意中自己將自己放響呢個位置,
間接令子女變成皇帝&公主,
自己則慘過乞兒,
冇晒自己時間/興趣/正常社交視為正常...
十年八載後再見見老朋友,
佢地"寶貝"除左淨係攞父母手機打機外,
就係叫人綁鞋帶

憂柴憂米就冇辨法,
但有條件嘅更多的覺得"做人父母應該係咁架",
有乜好講

I am too attached to Chelsea. My blood is blue and it won't change....."
引用:
原帖由 tts01 於 2021-5-10 09:26 PM 發表

如題
怕就唔好結婚拍拖一世單身啦

有冇自由要睇你識唔識安排生活同咩心態,我聽過個ftm講,你要識改變自己思維,將老公返咗工同仔女返咗學嘅時間,當成自己放工時間,煲吓劇hi個tea,湊放學之後就係你開工時間,你先去買餸煮飯做家務交費跟功課之類,一嚟自己可以抖吓氣,二來你總有啲家務係喺老公面前做,老公先以為你勤力付出,以為你任勞任怨。

唔會啦, 你都係因為鍾意小朋友先會去生, 如果唔鐘意既千萬唔好生呀!
免得自己辛苦又害左個小朋友, 但有左小朋友既生活又真係完全唔同晒,
你要有心理準備, 但我同太太夾好, 我地仍有的人時間, 佢有約人食飯,
我有我去踢波......

玩飛高高

引用:

如題
你唔鍾意小朋友就咁係咁諗, 但其實唔一定要生的, 免得大家都痛苦

咁大劑,你唔好做傻事啊!有事搵人幫手同傾下啊!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]